Hoe maak je een back-up van je Gmail-account?

© PXimport

Hoe maak je een back-up van je Gmail-account?

Geplaatst: 16 november 2015 - 13:11

Aangepast: 14 december 2022 - 15:08

Martin Gijzemijter

We raken langzamerhand steeds meer gewend aan het feit dat onze gegevens bewaard worden op de servers van anderen. Privacyvraagstukken daargelaten, kan dat ook prima, maar wat als je graag een reservekopie wilt?

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar op het moment dat je besluit dat je een reservekopie wilt van al je mails in Gmail, wordt ineens duidelijk dat daar helemaal geen knop voor is in Gmail. Althans, die is er indirect wel, maar hij zit verdraait goed verstopt. Je kunt natuurlijk altijd een reservekopie maken door ál je e-mail te forwarden naar een Pop-account dat je in het e-mailprogramma op je pc hebt geconfigureerd (waarbij je kunt instellen dat ook mails uit het verleden moeten worden doorgestuurd). Je kunt echter ook kiezen voor een eenmalige back-up (die je dan eens in de zoveel tijd uitvoert), met behulp van Google Takeout.

Je doet dit door te surfen naar www.google.com/settings/takeout en vervolgens in het overzicht aan te geven welke onderdelen van je Google-account je wilt opnemen in je reservekopie. Dat kan dus mail zijn, maar ook fotoalbums, blog-posts van Blogger en noem maar op.

Eenmalige reservekopie

© PXimport

Met Google Takeout maak je eenvoudig een reservekopie van je Gmail-account

Schakel de schakelaars uit voor de onderdelen die je niet wilt opnemen in je reservekopie en klik onderin op Volgende. Vervolgens geef je aan hoe het archief moet worden opgeslagen (.zip is het handigst) en of het bestand toegevoegd moet worden aan je Google Drive of dat er een downloadlink naar je moet worden gestuurd. Het archiveren kan even duren, maar daarna heb je je mail (en andere Google-producten wél veilig lokaal).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000