Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10

© CIDimport

Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10

Geplaatst: 31 juli 2015 - 06:35

Aangepast: 6 november 2022 - 09:28

Redactie ID.nl

Heb je Windows 10 uitgeprobeerd, maar werkt het niet naar behoren of ontbreken er functies? Dan heb je een maand de tijd om makkelijk terug te keren naar je oude besturingssysteem. Dit is hoe je van Windows 10 teruggaat naar Windows 7 of 8.

De volgende workshop is alleen te volgen wanneer je Windows 10 óver Windows 7 of 8/8.1 hebt geïnstalleerd. Heb je een schone installatie van Windows 10 gedaan? Dan heeft het besturingssysteem ook niets om op terug te vallen en zie je onderstaande opties niet.

Tip: Lees hier meer over het downloaden en installeren van Windows 10.

Ga eerst naar Instellingen, zoals je die vindt in het nieuwe startmenu. Kies daar voor de laatste optie, Bijwerken en beveiliging.

Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10-15796655

© CIDimport

Onder Systeemherstel vind je vervolgens terug naar Windows 7 (of 8/8.1). Klik hier op Aan de slag.

Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10-15796657

© CIDimport

Een nieuw scherm opent en de volgende stappen spreken voor zich. Nadat je hebt aangevinkt waarom je weer teruggaat naar je oude besturingssysteem, krijg je een paar waarschuwingen en tips van Microsoft. Het enige wat je hier kan doen, is op Volgende klikken. Net zo lang tot de terugdraai in werking wordt gezet.

Houd er rekening mee dat bestanden die je hebt aangemaakt ten tijde van je Windows 10-gebruik nu worden gewist. Wil je die bewaren, zorg dan eerst voor een backup. Je krijgt je oude besturingssysteem exact terug zoals je het had achtergelaten en het hele proces duurt als het goed is hooguit een kwartiertje.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten