Helpdesk: Word document afsluiten

Vraag van een lezer: Sinds een week werken wij met Office 2007. Als er gewerkt wordt in Word is er in de bovenhoek alleen het kruisje van de totale afsluiting van het programma zichtbaar. Is het alleen mogelijk om een document af te sluiten met de Office-knop en niet met een kruisje bovenin? Als je veel wisselt van document is het namelijk lastig werken.

Ons antwoord: Het kruisje dat u bedoelt is van de functie ‘Document afsluiten’ waarmee Word-zelf geopend blijft, maar het document wordt afgesloten. Dit kruisje is inderdaad in de nieuwere versies van Office niet meer aanwezig door de komst van het Lint (Ribbon). De reden is dat Word 2007 en 2010 gemaakt zijn voor nieuwere versies van Windows zoals Windows Vista en Windows 7 en daarin reageert Word anders op het sluiten van een documentvenster. Het sluit dan alleen dat venster af, en niet het hele programma. Maar het probleem is eenvoudig op te lossen. U kunt hiervoor de werkbalk Snelle Toegang gebruiken. Deze zit linksboven in het Word-venster boven het Lint. Daar staan een aantal kleine knoppen. De knop uiterst rechts is een pijltje omlaag. Klik daarop en kies voor Meer opdrachten. Selecteer dan in de lijst met Opdrachten het onderdeel Tabblad Bestand. Selecteer daarna in de lijst daaronder Sluiten en klik op Toevoegen om het aan de rechterkant aan de opsomming voor de Werkbalk Snelle Toegang aanpassen toe te voegen. Klik dan op OK. Nu ziet u dat er rechtsboven aan het einde van de werkbalk een nieuwe functie is bijgekomen, met als symbool een mapje met een pijltje omhoog. Klik daarop en het document zal afsluiten terwijl Word geopend blijft. Overigens is dit probleem vooral relevant wanneer u Office 2007 of 2010 gebruikt op Windows XP. Op nieuwere versies van Windows gebruikt Office de nieuwe manier om vensters te sorteren via de Taakbalk en is het schakelen tussen documenten daarmee ook handiger geregeld.

© PXimport

Voeg het afsluiten van een document toe aan de werkbalk Snelle Toegang.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000