Driver Booster - Altijd de nieuwste stuurprogramma's

© PXimport

Driver Booster - Altijd de nieuwste stuurprogramma's

Geplaatst: 28 augustus 2014 - 04:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Dirk Schoofs

Verouderde drivers kunnen funest zijn voor de goede werking van je pc. Ze verpesten de prestaties van games en programma's en veroorzaken zelfs crashes. En meestal heb je niet eens in de gaten dat drivers aan een update toe zijn. Laat daarom je drivers in de gaten houden door de tool Driver Booster.

Driver Booster is gemaakt zodat zelfs gebruikers met twee linkerhanden niets fout kunnen doen. Bij het openen van het programma kun je niet om de knop Scan heen en na de analyse lees je hoeveel drivers een update moeten krijgen. Vaak gaat het om chipset-drivers die aan een nieuwe versie toe zijn, maar in de lijst staan wellicht ook sturingsprogramma's van je webcam, grafische kaart, geluidskaart enzovoort.

Driver Booster raadt vanuit de donkere interface niet alleen updates aan, maar kan ook voor je aan de slag. Wanneer je op de knop Update alles klikt, zal het programma de download binnenhalen, de zaak unzippen en de drivers op de achtergrond installeren.

Up-to-date

Een chipset-update vraagt meestal om het systeem te herstarten en ook dat neemt Driver Booster voor zijn rekening. Wanneer we na de update het programma nog een keertje laten analyseren op dezelfde pc, vangen we de geruststellende boodschap dat alle drivers up-to-date zijn. Om dat zo te houden, kun je Drive Booster voortaan automatisch laten opstarten wanneer je de pc aanzet.

 

© PXimport

Eén apparaat heeft een verouderde driver, de rest zijn chipset-updates.

Of je kunt het systeem op regelmatige basis laten scannen: om de maand, om de week of dagelijks. In dezelfde instellingen staat de optie om de Batman-look van Driver Booster te wijzingen in iets lichters. Wanneer je de Pro-versie aanschaft, is het bovendien mogelijk om back-ups te maken van de huidige drivers voordat je de update uitvoert. Voor gebruikers van Windows 7 en 8(.1) is deze functie overbodig omdat je hierin vanuit Windows al een oude driver kunt terugzetten.

 

© PXimport

Met één klik op de knop worden alle updates geïnstalleerd.

Conclusie

Eenvoudiger dan dit zal het nooit worden. Driver Booster heeft een uitstekende engine om updates te controleren en zal de volledige installatie voor zijn rekening nemen. De tool werkt ook nog eens erg snel. Bovendien plaatst Driver Booster veiligheidshalve telkens een herstelpunt voordat de update uitgevoerd wordt. Er is wel een aantal drivers die Driver Booster over het hoofd ziet, van hardware die niet in zijn database voorkomt.

8,0

Pluspunten

Werkt snel

Vindt meeste drivers

Alle updates in één sessie

Minpunten

Ziet soms driver over het hoofd[/plusmin]

Conclusie

Driver Booster -------------- **Taal**: Nederlands **OS**: Windows XP/Vista/7/8 **Website**: ...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten