© PXimport

Dit is Spaces van Dropbox

Software

Geplaatst: 9 oktober 2019 - 02:42

Aangepast: 24 november 2022 - 13:43

Justin Doornekamp

Dropbox wil je digitale werkomgeving slimmer maken en met de lancering van een individuele app genaamd Spaces hoopt Dropbox concurrenten als Slack het nakijken te geven.

Spaces moet een manier bieden om nog slimmer met collega’s in een team te werken. Door een separate werkomgeving te bieden in combinatie met kunstmatige intelligentie, kunnen gebruikers volgens Dropbox nu veel beter en efficiënter te werk gaan in teams. De tool richt zich op het reorganiseren van al je cloudcontent en lokale bestanden, waardoor er één centrale plek ontstaat waar jij en je team bij kunnen.

In een blog van Dropbox valt te lezen dat gebruikers straks op één plek hun lokale bestanden, cloudcontent, documenten en webpagina’s kunnen organiseren, waardoor het voor iedereen in je team een stuk gemakkelijker moet worden om bestanden op te zoeken. Je kunt zelfs naar afbeeldingen zoeken, zonder dat je daarvan de bestandsnaam weet, zoals dat bij Google Photos ook al kan. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar die ene foto met een kledingstuk erop? Dan kun je direct zoeken op ‘kledingstuk’ om de afbeelding te zoeken.

© PXimport

Andere functies

Ook kun je uitgebreidere voorbeelden zien van bestanden, waarbij er nu ondersteuning is voor AutoCAD-bestanden (voor technische tekeningen). En er zijn meer functies die het werken in teams moeten vereenvoudigen. Met Spaces kun je berichten naar teams versturen en krijg je een overzicht van notificaties gerelateerd aan opmerkingen van teamleden.

Door kunstmatige intelligentie kan Spaces uit teksten achterhalen welke doelen je team heeft opgesteld en de tool kan deze netjes opsplitsen tot hoofd- en subdoelen. Ook wordt er informatie uit de agenda gebruikt. Spaces kan bijvoorbeeld zien dat je een vergadering hebt over de laatste kwartaalresultaten en kan op basis hiervan documenten aanbevelen die handig zijn om voorafgaand aan de vergadering te lezen.

Dropbox Spaces is direct beschikbaar voor je desktop, maar is ook te vinden in de mobiele app van Dropbox.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000