Auto (ver)kopen kan straks ook op Facebook

© CIDimport

Auto (ver)kopen kan straks ook op Facebook

Geplaatst: 30 oktober 2017 - 13:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:38

Redactie

Wie een nieuwe of tweedehands auto zoekt is nu nog aangewezen op sites die zich daar specifiek op richten, maar straks kun je ervoor ook op Facebook terecht.

Het sociale netwerk lanceert in de Verenigde Staten een nieuw online platform voor de verkoop van auto's. In Nederland is de functie nog niet beschikbaar. Dealers kunnen zich bij het platform aansluiten en er hun voertuigen op te koop aanbieden. Via Messenger komen koper en verkoper met elkaar in contact.

Lees ook: Spullen verkopen op Facebook doe je zo

Overzichtelijker

Op de Marketplace van Facebook bieden mensen al langer hun tweedehands wagens aan, maar daar staat alles noaal onoverzichtelijk door elkaar. Op de nieuwe auto-verkoopplek kan o.a. gefilterd worden op kilometerstanden, bouwjaar en type auto. Ook kan er gekeken worden naar de gemiddelde prijs voor een bepaald voertuig, zodat je weet of er een eerlijke prijs wordt gehanteerd.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000