Adobe Photoshop Elements 14 - Photoshoppen zonder abonnement

© PXimport

Adobe Photoshop Elements 14 - Photoshoppen zonder abonnement

Geplaatst: 15 januari 2016 - 07:47

Aangepast: 14 december 2022 - 15:01

Evi Maquoi

Naar jaarlijkse traditie brengt Adobe een gloednieuwe versie van Photoshop Elements uit. De veertiende editie focust op gebruiksgemak en verbeteringen. Dankzij dit pakket moet het nog eenvoudiger zijn om je foto's te beheren, bewerken en delen.

Photoshop Elements 14 oogt in eerste instantie hetzelfde als de vorige versies. Het aantal nieuwigheden is ook niet zo heel erg uitgebreid. Wel opvallend is dat alles opnieuw een tikkeltje intuïtiever, makkelijker of sneller is. Veel bestaande functies zijn dan ook verbeterd. Heb je een afbeelding die door beweging wat onscherp is? Dan kun je de scherpte nu heel eenvoudig terughalen dankzij automatische schokreductie. Een kleurzweem weghalen is makkelijker, net zoals het vrijstaand maken van objecten.

Met instructies

Adobe kiest - net zoals bij de vorige editie -voor een interface met verschillende bewerkmogelijkheden. Via het tabblad Snel kun je in enkele muiskliks onder andere de belichting, kleuren en scherpte aanpakken aan de hand van thumbnails met previews. Wil je de huidskleur corrigeren, een kleurzweem verwijderen, een tilt-shift effect toepassen of oneffenheden wegwerken maar weet je niet hoe dat moet? Het tabblad Met Instructies zit boordenvol advies waardoor je in no time toch een professioneel resultaat bereikt. Wie de kneepjes van het vak al kent en zelf aan de slag wil gaan met schuifbalken, lagen en maskers kan op het tabblad Expert terecht.

Beter fotomanagement

Photoshop Elements 14 beschikt over Camera Raw 9.1 om de foto's die je in raw-formaat met je spiegelreflexcamera gemaakt hebt, onder handen te nemen. Heb je een erg grote fotocollectie? Dan kun je je foto's nog beter beheren, filteren en terugvinden dankzij de vernieuwde Elements Organizer. Deze tool herkent gezichten en laat je foto's zoeken op basis van locatie en gebeurtenissen.

© PXimport

Wil je een leuke omslagfoto op Facebook? De software heeft enkele kant-en-klare sjablonen.

Conclusie

Wat vroeger een uitgeklede versie van Adobe Photoshop was, is nu uitgegroeid tot een veelzijdig pakket met waanzinnig veel mogelijkheden. Er zijn heel wat gratis alternatieven - GIMP, Pixlr en BeFunky bijvoorbeeld - maar die zijn niet zo gebruiksvriendelijk, mooi en uitgebreid.

Meer lezen

We vergelijken Elements 14 in deze review met versie 13. Onze test van versie 13 lees je hier.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Nog intuïtiever

Laagdrempelig

Minpunten

Weinig nieuws

Conclusie

Adobe Photoshop Elements 14 --------------------------- **Prijs:** € 99,99 **Taal:** Nederlands **OS:** Windows 7/8/10; Mac OS X **Website:** [adobe.nl](http://www.adobe.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000