Review: Linksys EA7500

Netwerk

Geplaatst: 7 mei 2016 - 05:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:59

Multi-user mimo (mu mimo) is de technologie van de toekomst voor routers. Hiermee kunnen meerdere draadloos aangesloten apparaten tegelijkertijd worden bediend. Tot voor kort konden weliswaar heel veel apparaten tegelijkertijd verbinding maken, maar een router communiceerde maar met één apparaat per keer. De rest moest dan dus wachten.

Aangezien mu mimo nieuw en hip is, zat het sinds de introductie echter met name op zeer dure routers, van (ruim) boven de 200 en zelfs 300 euro. Linksys brengt daar met de EA7500 verandering in. Deze router heeft een adviesprijs meegekregen van 179 euro. Een aandachtspuntje bij aanschaf van deze router is wel dat mu mimo ook ondersteund moet worden door de draadloze kaartjes in de aangesloten apparaten.

Smart wifi

Eén van de interessantste onderdelen van Linksys-routers is de firmware waar hij op draait. U hebt de keuze om deze via de cloud toegankelijk te maken. Daarmee kunt u er overal vandaan bij, ongeacht of u in uw eigen thuisnetwerk of daarbuiten bent. Het is echter ook mogelijk om de firmware alleen lokaal op de router te draaien. Linksys gebruikt al enige jaren dezelfde interface. Die was toentertijd zeker vernieuwend en is nog altijd erg gebruiksvriendelijk. Qua mogelijkheden haalt hij het niet bij bijvoorbeeld de interface van Asus. Hij is wel erg gebruiksvriendelijk, met veel informatie op de startpagina en een intuïtieve bediening. Voor alledaags gebruik zijn de mogelijkheden zeker toereikend.

Prestaties

Moderne Linksys-routers excelleren vrijwel zonder uitzondering als het gaat om de snelheden die mogelijk zijn via de ingebouwde usb 3.0-aansluiting. Daar is de EA7500 geen uitzondering op. Lezen van en schrijven naar een aangesloten externe harde schijf gaat met respectievelijk 50 en 30 MB/s. Dat zijn zeker bruikbare snelheden. De draadloze prestaties zijn eveneens uitstekend, met name op 802.11ac.

Conclusie

Uitstekende 802.11ac-router waarmee u alvast een voorschot kunt nemen op wat er komen gaat, tegen een aantrekkelijke prijs.

Pluspunten:
Goede prestaties, gebruiksvriendelijke interface en app.

Minpunten:
Mu mimo nog niet breed ondersteund.

Adviesprijs: € 179,–

Voor meer informatie: www.linksys.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000