Nieuwe Firefox bevat patch tegen Spectre

© PXimport

Nieuwe Firefox bevat patch tegen Spectre

Netwerk

Geplaatst: 5 januari 2018 - 11:49

Aangepast: 24 november 2022 - 12:57

Jeroen Boer

Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox uitgebracht waarin patches tegen Spectre verwerkt zijn, de gisteren bekend geworden kwetsbaarheid in processors. Dankzij Spectre kan privacygevoelige informatie als wachtwoorden door bijvoorbeeld een website gestolen worden.

Gisteren werd bekend dat er in de vorm van Meltdown en Spectre twee kwetsbaarheden in processors zit waardoor gevoelige informatie als wachtwoorden in potentie gestolen kunnen worden. Voor meltdown zijn inmiddels patches voor besturingssystemen, terwijl er tegen Spectre nog geen patches zijn. Mozilla heeft vandaag met Firefox 57.0.4 een nieuwe versie van hun browser uitgebracht waarin bescherming tegen Spectre is opgenomen.

Minder nauwkeurige tijdsmeting

Na het bekend worden van Spectre bleek dankzij onderzoek van Microsoft Vulnerability Research dat de kwetsbaarheid in browsers uitgebuit kan worden via JavaScript. Een kwaadwillende website kan zo data stelen van andere websites of privacygevoelige informatie uit de browser zelf, zoals wachtwoorden. Ook Mozilla zelf kwam na eigen experimenten tot de conclusie dat het dankzij de kwetsbaarheden mogelijk was voor een kwaadwillende website om gegevens te stelen. De aanvallen vertrouwen op nauwkeurige tijdsintervallen. Mozilla heeft daarom de precisie van de tijdsmetingen in Firefox 57.0.4 verminderd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000