Google wordt patent troll in strijd tegen patent trolls

© PXimport

Google wordt patent troll in strijd tegen patent trolls

Netwerk

Geplaatst: 28 april 2015 - 07:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:51

Daan Doedens

Patent trolls zijn een steeds groter worden probleem voor techbedrijven als Google. Ze kapen patenten weg van de grote bedrijven, die dan later diep in de buidel moeten tasten om de technologie achter zo'n patent te mogen gebruiken. Maar Google heeft een oplossing: het wordt zélf een patent troll.

Met Patent Purchase Promotion hoopt Google een oplossing te hebben gevonden voor de trollerij. In het webportaal kunnen bedrijven en particulieren hun ideeën uitleggen en een prijs bedenken die ze voor hun patent willen hebben, mocht Google het willen gebruiken. Medewerkers van Google bekijken de aanvragen en beslissen of ze het patent al dan niet kopen.

Zo krijgt het bedrijf de eerste keus en kan het de patent trolls voorblijven. Patent Purchase Promotion gaat tussen 8 en 22 mei zijn eerste testfase in. Een ruime maand later moet Google een beslissing hebben genomen, waarna de eigenaar van het patent vrij is om met Google in zee te gaan of toch een andere koper te zoeken. Het is een echte win-win-situatie: de patenteigenaar krijgt een leuk zakcentje en Google hoeft geen trollen meer uit te kopen in de rechtbank.

Bekijk hier alle details van het programma (PDF, Engels).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000