Cisco lanceert 'Cloud routers'

Officieel heet het platform van Cisco 'Cisco Connected Cloud'. Deze dienst maakt het voor alle bezitters van een EA-serie router mogelijk om direct in te loggen op het thuisnetwerk en deze te beheren.

Na dlink en Netgear horen we nu ook van Cisco - tijdens een event in Londen - dat het een portal heeft gelanceerd om het thuisnetwerk gemakkelijk te benaderen en te beheren. Cisco heeft het echter wel direct vrij groots aangepakt met de Cisco Connected Cloud. 

Cisco Update

Laten we beginnen met te vermelden dat alle huidige EA-routers een update krijgen voor de clouddienst. Dat is dus goed nieuws voor wie net een nieuw modelletje heeft gekocht. Tevens krijgt de E4200 V2 een update en krijgt natuurlijk het nieuwe model: de EA-6500 direct deze dienst mee. 

Cisco Apps

Het hele principe van het Cisco Connected Cloud platform is apps. Apps voor IP-camera's, parental controll, speed tests, streaming, netwerkbeheer en later nog meer, meldt Cisco. 

Hoe komt u aan de apps? Simpel: ze zijn te downloaden, al dan niet na een betaling. Cisco levert een paar zaken mee, maar het gros kost ongeveer 99 cent. Denk aan 'Netproofer' parental controlls of De Gemini IP Camera Viewer. De prijzen zijn nog niet allemaal bekend. 

Domotica?

Wat Cisco in Londen heeft laten zien gaat vrij ver. Met de router als centrum is alles te monitoren en te bedienen. Denk aan het openen van een hek, het bestellen van een nieuw filter voor een ip-connected koelkast of het realtime blocken van websites. Cisco lijkt met het nieuwe platform een domotica-dienst te willen leveren. 

Cloudgemak

De installatie van de router moet dankzij Connected Cloud veel gemakkelijker zijn. Helaas hebben we niet de gehele installatie kunnen zien, maar volgens Cisco is het een kwestie van de cd (of usb-stick) in de pc, naar de portal surfen en activeren. Vervolgens is alles direct via de pc, tablet of smartphone in te stellen. Geen ip-adressen, ssid's of andere moeilijkheden meer. Gewoon een grafische interface met overzichtelijke blokken met real time informatie. 

Cisco Connected Cloud is nu beschikbaar en wordt de komende dagen uitgerold. Wie automatische updates aan heeft staan, krijgt vanzelf de update. 

De Wifi AC EA-6500 router is per augustus ongeveer beschikbaar

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000