Apple heeft ruim een dag eerder dan verwacht iOS 4.3 uitgebracht. De versie biedt sneller browsen, meer Airplay-opties en een hotspot-functie.

Apple heeft versie 4.3 van iOS vrijgegeven via iTunes. Dat gebeurde woensdagavond al, terwijl Apple had aangekondigd dat iOS 4.3 vrijdag pas beschikbaar zou zijn. De nieuwe versie maakt gebruik van een verbeterde Nitro-javascript-engine, waardoor webbrowsen op iOS-apparten een stuk sneller gaat. Versie 4.3 is de eerste editie van iOS 4 die niet langer de iPhone 3G ondersteunt.

AirPlay en hotspot

De update brengt nieuwe opties voor AirPlay voor het streamen van niet alleen muziek en foto's, maar ook video naar allerlei apparatuur. Meer iOS-apps kunnen nu ook audio en video delen. AirPlay was tot nu toe voorbehouden aan Apple's eigen iTunes-app en de YouTube-app op iOS. Streamen van eigen filmpjes of video binnen apps van iPhone naar Apple TV is hierdoor nu mogelijk. Ook zijn er nieuwe homesharing-functies voor het delen van content op thuisnetwerken.

Een van de andere nieuwe functies is de mogelijkheid om met de 3g-verbinding van de iPhone 4 een persoonlijke wifi-hotspot op te zetten. Telecomaanbieders kunnen beslissen of ze die functie aanbieden. De iPhone 4 kan maximaal drie andere apparaten via Wifi internettoegang bieden.

'iPhone 5 krijgt iPad 2-chip'

Afgezien van alle vernieuwingen geeft iOS 4.3 ook aanwijzingen over de aanstaande iPhone. Volgens de site 9to5Mac is in het systeem nieuwe code gevonden die er op duidt dat de iPhone 5 dezelfde dualcore A5-chip krijgt als die in de nieuwe iPad 2.

De release van iOS 4.3 valt vrijwel samen met de start van de verkoop van de iPad 2 in de VS vrijdag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000