Analist: prijzen van Apple-producten stijgen de komende tijd mogelijk

Mogelijk gaan de prijzen van Apple-producten de komende maanden stijgen. Persbureau href="http://www.reuters.com/article/idCNTOE69C00U20101013">Reuters</a> meldt dat Chang Kaiwei, analist bij <a href="www.citibank.com">Citibank</a>, tegenover een Taiwanees dagblad heeft voorspelt dat <a href="http://www.honghai.com.hk/81hk/default/">Hon Hai</a> haar prijzen gaat verhogen. Hon Hai is het moederbedrijf van <a href="http://www.foxconn.com">Fox Conn</a>, een bedrijf dat elektronicaonderdelen levert aan onder andere Apple.

De verhoging van de prijzen is voor Hon Hai een manier om de winst die zij in het vierde kwartaal van dit jaar maakt te vergroten. Het is onbekend hoe Apple zal gaan reageren op de prijsverhoging van haar leverancier. Ook is het niet bekend met hoeveel Hon Hai haar prijzen wil verhogen. Het is daarom nog niet duidelijk of Apple de prijzen die zij rekent voor haar producten zal verhogen. Foxconn maakt onderdelen voor de iPhone, iPad, meerdere varianten van de iPod en Mac-producten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000