Zelf slimme snufjes toevoegen aan je auto? Probeer deze apparaten

© CIDimport

Zelf slimme snufjes toevoegen aan je auto? Probeer deze apparaten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 24 december 2019 - 09:25

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:47

Redactie

Als je een iets ouder model auto hebt, is deze waarschijnlijk niet uitgerust met handige technische snufjes zoals parkeersensoren, achteruitrijcamera’s of andere elektronica die je rijplezier en veiligheid in de auto vergroten. Gelukkig kun je veel van deze apparatuur los kopen én zelf installeren. Wij raden onderstaande apparaten aan om je auto slimmer mee te maken.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

Dash cam

Een dash cam hang je achter je voorruit om zo het rijden zelf op te nemen. Zo’n camera kun je natuurlijk voor meerdere doeleinden gebruiken, maar de belangrijkste functie is toch wel het opnemen van ongelukken. Dit kunnen ongelukken zijn waarbij je zelf betrokken raakt, of ongelukken die jij op de weg ziet gebeuren. De beelden hiervan kunnen worden opgestuurd naar bijvoorbeeld verzekeraars. Maar natuurlijk is het ook leuk om deze beelden op te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie op een prachtige locatie rijdt. Achteraf de beelden terugkijken brengt dan het vakantiegevoel toch nog een beetje terug.

Achteruitrij camera

Wil je meer zicht op de weg en je niet langer druk hoeven maken bij het achteruit rijden? Dan kan een achteruitrij camera een oplossing bieden. Een dergelijke camera helpt namelijk niet alleen bij achteruit inparkeren maar kan ook voor meer zekerheid zorgen tijdens het in- en uitvoegen op de snelweg. Zo hou je de persoon achter je beter in de gaten en wordt het makkelijker de afstand in te schatten.

Parkeersensoren

Niet alle achteruitrij camera’s worden automatisch met parkeersensoren geleverd. Deze sensoren geven met een geluidssignaal aan wanneer je ergens tegenaan dreigt te rijden. Heb je een camera gekocht zonder deze sensoren? Dan installeer je die makkelijk achteraf zelf of je laat ze installeren door een bedrijf.

Multimedia-receiver

Met een multimedia-receiver in je auto kun je allerlei soorten media afspelen. Dat betekent niet alleen dat je allerlei eigen bestanden op dit apparaat kunt tonen zoals video’s, afbeeldingen en foto’s, maar dat je vanaf hier ook kunt streamen op Spotify en Netflix. Dit laatste is natuurlijk alleen leuk voor de bijrijder, maar het is toch leuk dat het mogelijk is. Daarnaast kun je hier ook je navigatie op tonen, voor als het scherm van je smartphone te klein hiervoor is en kun je er inkomende gesprekken mee afhandelen. Kijk vooraf natuurlijk wel even naar de specificaties van de multimedia-receiver om zeker te weten wat de mogelijkheden zijn.

Autolader

Met al die nieuw geïnstalleerde apparatuur in je auto, moet je natuurlijk ook de mogelijkheid hebben om deze apparaten van stroom te blijven voorzien. Hiervoor kun je een autolader aanschaffen. Er zijn verschillende soorten autoladers beschikbaar met verschillende ingangen zoals USB en een jack-aansluiting.

Ben je op zoek naar een manier om snel en overzichtelijk auto-onderdelen te bestellen? Download dan de auto-onderdelen applicatie van auto-onderdelen online shop Auto-onderdelen24.nl om al je onderdelen met één druk op de knop te kunnen bestellen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000