Acer T272HL: deze grote multitouch monitor is ideaal voor Windows 8 met zijn aanraakgevoelige tegels.

Wil je een nog groter aanraakscherm, dan is de 27-inch Acer T272HL een prima optie. Ook hier bedekt een glasplaat de volledige voorzijde en loopt aan de onderzijde nog ruim voorbij de schermrand. De voet is immers een ‘kickstand’: de onderzijde van het scherm staat op je bureau en je kunt het scherm kantelen tussen 30 en 80 graden naar achter. Net niet helemaal plat, deze voet biedt heel wat minder flexibiliteit. Bij de aansluitingen vinden we hdmi, dvi en vga, en drie usb-poorten.

De Acer gebruikt een VA-scherm en heeft dus een zeer goede contrastwaarde, we maten een Ansi-contrast van rond de 3000:1. De kijkhoek is goed, maar wel iets minder dan bij het ips-scherm van Dell. De kleurweergave is matig, de meeste kleuren zijn te fel, vooral zichtbaar in blauw en magenta. De grijsschaal is zelfs in de ‘warm’-stand te duidelijk te koel en geeft dus een iets te blauwig beeld. Ook dit scherm benadrukt contrast door een te hoge gamma. Toch heeft Acer de kleurweergave nog goed in balans weten houden. De felle kleuren storen niet echt en zeker voor film is het VA-scherm een lust voor het oog. Gamers zullen minder tevreden zijn met de erg matige reactietijd. Net zoals de Dell is het scherm glossy, dus houd rekening met reflecties. Bovendien vinden we de full-hd-resolutie wat ontoereikend op een 27-inch aanraakscherm, de pixels zijn duidelijk zichtbaar. Erg indrukwekkend is het geringe verbruik, na kalibratie trekt het scherm slechts 14 watt uit het stopcontact.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

reuzenscherm

VA-paneel met uitmuntend contrast

mooi afgewerkt

Minpunten

resolutie

matige beeldkwaliteit en reactietijd

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000