Zo krijg je je batterijpictogram in Windows 10 terug

© PXimport

Zo krijg je je batterijpictogram in Windows 10 terug

Computer accessoires

Geplaatst: 24 november 2019 - 06:01

Aangepast: 18 november 2022 - 14:20

Martin Gijzemijter

Wanneer je op een laptop werkt, dan is het batterijpictogram een heel fijn onderdeel om constant in beeld te hebben. Op die manier weet je namelijk precies wat de stand van zaken is en wanneer het tijd wordt om op zoek te gaan naar een stopcontact. Maar soms is dat pictogram opeens verdwenen. Daar zijn allerlei oorzaken voor; wij richten ons vooral op de vraag: hoe krijg je hem terug?

Via instellingen

Misschien denk je dat dit pictogram een van die ingewikkelde onderdelen van Windows is die niet zomaar te beïnvloeden zijn, maar niets is minder waar. Ook de pictogrammen in Windows zijn in en uit te schakelen met een druk op de knop. Je moet alleen wel weten welke en waar die zit. Om het pictogram voor je batterij-indicator in te schakelen, klik je op Start / Instellingen / Persoonlijke instellingen / Taakbalk. Vervolgens scrol je naar beneden tot je de optie Systeemvak ziet met daaronder de optie Selecteren welke pictogrammen op de taakbalk worden weergegeven. Zet nu de schakelaar om voor het ontbrekende pictogram. Dit werkt uiteraard ook voor alle andere pictogrammen, niet alleen voor die van de batterij. Is er nog steeds niets zichtbaar, klik dan op het pictogram met het dakje (^) naast het systeemvak en kijk of het pictogram hierin is opgenomen.

© PXimport

Batterij voor ander apparaat

Windows kan niet alleen voor je laptop een batterijpictogram weergeven, maar ook voor andere apparaten die een batterij bevatten; een muis bijvoorbeeld. Ook daarvan kan het pictogram soms verdwenen zijn. Ook dit pictogram schakel je in/uit via dezelfde plek als het pictogram van de batterij van je laptop. Maar wat nu als de knop niet functioneert (grijs) of zelfs helemaal niet zichtbaar is? In dat geval klik je op Start en typ je apparaatbeheer, waarna je klikt op het gevonden resultaat. Klik nu met de rechtermuisknop onder Batterijen op de batterij voor het apparaat, selecteer Uitschakelen en klik op Ja. Wacht een paar seconden en klik met de rechtermuisknop op de batterij en selecteer Inschakelen. Als er een pictogramoptie voor dit apparaat is, dan zou die nu weer zichtbaar moeten zijn.

© PXimport

Verkenner herstarten

Tot slot kan het zijn dat Windows Verkenner (na deze stappen) simpelweg niet meewerkt. In dat geval zoek je op taakbeheer in het menu Start, en klik je in het tabblad Processen met de rechtermuisknop op Verkenner, en dan op Opnieuw starten.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000