Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc

© igorkol_ter - stock.adobe.com

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc

Geplaatst: 29 mei 2024 - 07:31

Maikel Dijkhuizen

De meesten van ons bedienen hun computer met een doorsnee toetsenbord en muis. Toch is het aardig om je eens in alternatieve invoerapparaten te verdiepen. Zo kun je met een tekentablet en stylus prachtige illustraties maken. Of misschien zoek je ergonomische spullen, of invoerapparaten met een uniek design.

6x Bijzondere invoerapparaten

8BitDo Retro Mechanical Keyboard

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-cNkKU015Rc6BjwlqFWcJHw

Ben je Nintendo-fan van het eerste uur? Wie weet is dit originele qwerty-toetsenbord dan iets voor jou. Het 8BitDo Retro Mechanical Keyboard heeft namelijk dezelfde herkenbare kleurstelling als de iconische NES-spelcomputer uit de jaren 80. Gelukkig heeft dit exemplaar wel moderne functies. Je verbindt hem via usb, bluetooth of een 2,4GHz-ontvanger. De fabrikant levert ook nog twee programmeerbare rode ‘supertoetsen’ mee. Je kunt daar naar eigen voorkeur functies aan toewijzen. Het mechanische toetsenbord telt in totaal 87 knoppen. Daarnaast is er in de vorm van een draaiwiel ook nog een volumeregelaar aanwezig. Volgens 8BitDo is de oplaadbare accu goed voor een gebruikersduur van zo’n 200 uur.

8BitDo Retro Mechanical Keyboard

Toetsenbord in Nintendo-stijl

Fellowes Penguin Ambidextrous Vertical Mouse

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-C2T9JXpOQHCvRUjButoqqA

Zoals de productnaam al doet vermoeden, lijkt deze verticale muis op een pinguïn. Ondanks het speelse uiterlijk heeft Fellowes deze vorm met zorg gekozen. Het merk claimt dat gebruikers met dit product de kans op rsi-klachten verkleinen. De sensor heeft een resolutie van 1200 dpi, waardoor je de muisaanwijzer nauwkeurig kunt richten. Voor bedieningsdoeleinden heeft de behuizing twee muisknoppen en een scrollwiel. De muis is in drie maten verkrijgbaar, zodat iedereen een passend exemplaar kan kopen. Tot slot is er keuze tussen een bekabelde en draadloze uitvoering.

Fellowes Penguin Ambidextrous Vertical Mouse

Verticale muis die eruitziet als een pinguïn

Funny Mouses Ferrari

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-Nj1P72jbToadysVYXo_sLA

Als je een bijzondere muis zoekt, ben je bij de webshop van Funny Mouses aan het juiste adres. Deze Nederlandse aanbieder verkoopt onder meer invoerapparaten in de vorm van auto’s, emoticons, schoenen en dieren. Het hier besproken Ferrari-model is in de kleurstellingen (licht)blauw, rood, grijs en zilver te koop. Zodra je de twee inbegrepen AA-batterijen in de onderkant plaatst, geven de koplampen licht. Je stopt de meegeleverde usb-ontvanger in de pc of laptop, waarna je met deze draadloze automuis het systeem kan bedienen.

Funny Mouses Ferrari

Bijzondere draadloze muis

Yunzii Actto B303

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-CZO79PS5Rk-G49ZP48ZVRA

De Yunzii Actto B303 is een betaalbaar toetsenbord in de vorm van een ouderwetse typemachine. De gleuf aan de bovenzijde biedt plek aan een smartphone of tablet, zodat je op een iOS- of Android-apparaat vlot kunt tekstverwerken. Daarnaast koppel je de Actto B303 net zo makkelijk aan een pc of Mac. De verbinding verloopt via bluetooth. Deze retro-uitvoering werkt op twee AAA-penlites. Na twintig minuten inactiviteit gaat het toetsenbord automatisch in de slaapmodus, waardoor de batterijen minder snel leeg raken. Het product is verkrijgbaar in de kleuren roze, donkerblauw, mintgroen, beige en wit.

Yunzii Actto B303

Voor als je de aloude typemachine zo mist

KnewKey DJ88 Rocksete

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-MvVAQCtMT3e1U5w72a4KyQ

Wie tijdens computertaken graag naar goede muziek luistert, kan dit opvallende toetsenbord van KnewKey overwegen. De DJ88 Rocksete heeft namelijk twee luidsprekers van het bekende hifi-merk JBL aan boord. Deze audiodrivers hebben een behoorlijke diameter van 45 millimeter. Kortom, je mag vergeleken met de interne speakers van een tablet of laptop een krachtiger geluid verwachten. De zwarte behuizing bevat voor mobiele werkzaamheden een oplaadbare accu. Houd hierbij wel rekening met een gewicht van 2,37 kilo. Gelukkig bevat de bovenzijde een handvat. De DJ88 Rocksete koppel je met behulp van bluetooth of een usb-kabel aan een bronapparaat. Wil je een smartphone of tablet verbinden, dan plaats je die in de geïntegreerde standaard.

Razer Tartarus Pro

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-OOmTpfdfTx6qMOIOylV-Kw

Fanatieke pc-gamers opgelet! Deze luxe gamepad van Razer vergroot jouw kansen om (online) tegenstanders te verslaan. Aan de hand van 32 programmeerbare knoppen voer je diverse acties rap uit. Bovendien zijn deze toetsen drukgevoelig. Afhankelijk van hoe hard je op een knop drukt, laat je een personage bijvoorbeeld slenteren, lopen of rennen. Populaire computerspellen als Fortnite, Rocket League en World of Warcraft ondersteunen deze invoerwijze. Dankzij de verstelbare polssteun kun je urenlang comfortabel gamen. De Tartarus Pro is verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering.

0

Powered by

logo

3x Ontwerpen

3Dconnexion SpaceMouse Enterprise

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-d_zeP_59SmiGeF4O8FV77w

Voor creatievelingen bestaan er allerlei gespecialiseerde invoerapparaten. Zo is de 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise bijvoorbeeld een perfect hulpmiddel voor ontwerpers. Dankzij een speciale sensor kunnen gebruikers gedetailleerde 3D-modellen vanuit alle hoeken bekijken. Na het inzoomen op een object voer je je bewerkingen uit. Aan de hand van het geïntegreerde display kunnen designers snel switchen tussen twaalf favoriete instellingen van geschikte programma’s, zoals Autodesk AutoCAD, Microsoft Office en Trimble SketchUp. 3Dconnexion levert software mee, zodat je de 31 aanwezige knoppen naar eigen wens kunt programmeren. De ergonomische polssteun heeft een zachte coating. Dit product werkt op systemen met Windows en macOS.

0

Powered by

logo

Wacom Intuos M Bluetooth

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-CF-8DUgwQ-CuoX9A-uZn_w

Teken je graag, dan is de breed verkrijgbare Wacom Intuos M echt iets voor jou. In de productdoos vind je een tekentablet en een digitale pen, waardoor je naar hartenlust kunt ontwerpen. Aan de hand van 4096 drukniveaus verschijnen er nauwkeurige schetsen op de monitor. Voor een dikkere lijn druk je iets harder op de tablet. Het tekenoppervlak van 21,6 × 13,5 centimeter geeft je voldoende ruimte om gedetailleerde illustraties te maken. Bovenaan de behuizing bevinden zich vier programmeerbare knoppen, die gebruik je om software en specifieke functies vlot op te roepen. Je verbindt de Intuos M via usb of bluetooth met een computer, laptop of Chromebook.

Wacom Intuos M Bluetooth

Drukgevoelige tekentablet

Huion Kamvas 13

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-AnQm1XU4QWayerJIbP0cBA

De Huion Kamvas 13 heeft een geïntegreerd scherm van 13 inch. Je ziet tijdens het tekenen dus direct wat je doet. Dankzij de hoge resolutie van 1920 × 1080 pixels ogen jouw digitale tekeningen haarscherp. Als alternatief kun je het interne scherm ook uitschakelen en hiervoor de monitor van een aangesloten computer, laptop of tablet gebruiken. De fabrikant levert een 3-in-1-kabel mee. De inbegrepen digitale pen ondersteunt maar liefst 8192 drukniveaus, zodat je zeer nauwkeurig kunt tekenen. Dit product is beschikbaar in de kleuren zwart, groen en paars.

Huion Kamvas 13

Tekentablet met geïntegreerd scherm

4x Ergonomische muizen

Weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een ergonomische muis: Ergonomische muis op het oog? Hier moet je op letten

Logitech M575 Ergo Wireless Trackball

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-GbAW1KhURRCFrYEdfTl1iQ

Deze draadloze trackbal-muis hoef je in feite niet te bewegen; je verplaatst de cursor door met jouw duim aan het blauwe wiel te draaien. Hierdoor blijven hand en pols ontspannen. Een pluspunt is de hoge sensorresolutie van 2000 dpi. Voor schoonmaakdoeleinden verwijder je de trackbal eenvoudig uit de behuizing. Logitech levert voor de verbinding een piepkleine usb-ontvanger mee, maar je kunt de muis eventueel ook via bluetooth verbinden. De fabrikant produceert de M575 in een zwarte en witte uitvoering.

0

Powered by

logo

Trust Voxx

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-Vn-auMepR9KKvs-VVEoTfQ

Volgens Trust houd je met de Voxx je hand in een natuurlijkere positie. Deze verticale muis verlaagt daarmee de lichamelijke belasting. Op het display aan de bovenzijde kun je het resterende batterijpercentage, de verbindingsmodus en de huidige dpi-waarde (maximaal 2400 dpi) aflezen. Deze muis heeft negen knoppen waarvan je er vijf naar eigen voorkeur kunt programmeren. Je verbindt de Voxx met behulp van de usb-ontvanger of bluetooth.

0

Powered by

logo

Adesso iMouse T40

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-AdyfiYDDTFGfoi1V1EbMWQ

De felrode trackbal in het midden van de Adesso iMouse T40 is niet te missen. Je gebruikt je vingertoppen om hieraan te draaien en zo verplaats je de cursor. Vanwege een hoge sensorresolutie van maximaal 4800 dpi is deze ergonomische muis uiterst nauwkeurig. Gunstig is dat je alle zeven knoppen kunt programmeren. Adesso stelt voor de configuratie een eigen programma beschikbaar. De T40 is middels een piepkleine 2,4GHz-ontvanger draadloos met de computer verbonden.

Adesso iMouse T40

Zeer nauwkeurige ergonomische muis

Contour RollerMouse Red Plus

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-fhxQ8_ExQRKALwLewmoT2g

Vind je een traditionele muis maar niets, dan is de Contour RollerMouse Red Plus misschien een alternatief. Eigenlijk is het een polssteun van rubber met in het midden bedieningsknoppen. Met de beweegbare rollbar bovenaan verplaats je de muisaanwijzer. Een groot voordeel is dat je hierbij beide handen kunt gebruiken, waardoor de kans op overbelasting nihil is. De RollerMouse Red Plus heeft zes programmeerbare knoppen en een maximale sensorresolutie van 2800 dpi.

0

Powered by

logo

3x Ergonomische toetsenborden

Kinesis Advantage2

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-MlnPm2tfTA-NdlZCZcjTHQ

De Kinesis Advantage2 is een ergonomisch toetsenbord dat je met minimale spierspanning kunt bedienen. Volgens de fabrikant blijven schouders, armen en polsen namelijk in een natuurlijke houding staan. Er zijn relatief veel knoppen met de duimen bereikbaar. Het doel hiervan is om de pinken te ontlasten. De cijfers en letters zijn verdeeld over twee ‘komvormen’, waardoor de spieren zoveel mogelijk kunnen ontspannen. Vanwege de gescheiden toetsenbordzones gebruik je de armen op schouderbreedte; op die manier blijven de polsen recht. Tot slot vereist het indrukken van de mechanische toetsen weinig kracht. Je kunt kiezen tussen een zwarte of een zilverkleurige uitvoering.

0

Powered by

logo

Goldtouch Go!2

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-Wlb77VwwSn61D1f-WPf5Eg

Als je een handzaam ergonomisch toetsenbord zoekt, is de Goldtouch Go!2 een goede kandidaat. Dit invoerapparaat bestaat uit twee schuine zones waarbij je de hoek naar eigen wens kunt aanpassen. Je gebruikt hiervoor de geïntegreerde hendel en kiest een hoek (tot hoogstens dertig graden). Wil je de Go!2 meenemen? Klap het toetsenbord dan dubbel en stop hem in je tas. De knoppen hebben een lage weerstand, zodat je ze moeiteloos kunt indrukken. Er is een bekabelde en draadloze (bluetooth) versie verkrijgbaar. Let overigens goed op bij welke (web)winkel je dit product aanschaft, want de prijzen verschillen nogal.

Goldtouch Go!2

Handzaam ergonomisch toetsenbord

Perixx Periboard 512

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-ToXa0OOVT1OXDHBd2BnDMw

Perixx bewijst met zijn Periboard 512 dat een ergonomisch toetsenbord helemaal niet zoveel geld hoeft te kosten. Je kunt je polsen op de geïntegreerde steun laten rusten en op die manier ontspannen typen. Wegens de gesplitste schuine zones neem je makkelijker een natuurlijke lichaamshouding aan. Je verlaagt op die manier de spierspanning en verkleint zo het risico op rsi-klachten. Naast de ergonomische vorm heeft dit bekabelde toetsenbord ook nog eens een lichte aanslag. De Periboard 512 is te koop als zwart of wit exemplaar.

0

Powered by

logo

4x Invoer voor tablets

Logitech Universal Folio

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-EZcUgE4GSC-jz5iCKqTrTQ

Met deze universele tablethoes transformeer je elke tablet van 9 of 10 inch in een kleine laptop. Dankzij de schuine opstelling kun je op elke locatie comfortabel werken. Het geïntegreerde qwerty-toetsenbord maakt via bluetooth verbinding, waardoor je in Word of Google Documenten moeiteloos lange lappen tekst kunt typen. Met de beweegbare klemmen bevestig je je mobiele apparaat. Je kunt desgewenst ook nog een stylus in de Logitech Universal Folio kwijt. Voor de energievoorziening vind je in de behuizing twee vervangbare knoopcel-batterijen.

0

Powered by

logo

Hama Stylus Slim

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-cYAP4xK5R8aANfq6FSHAiw

Vette vingers maken het touchscreen van een tablet snel vies. Met deze goedkope stylus van Hama voorkom je dat. De zachte punt bestaat uit siliconen, zodat je het scherm niet kunt beschadigen. Met behulp van de clip maak je de Stylus Slim makkelijk ergens aan vast. Dit product is verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige variant.

0

Powered by

logo

Apple Pencil (USB-C)

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-Nhlq2glQSJOMSOAUJgeCAQ

Bezit je een recente iPad, dan heeft deze usb-c-uitvoering van de Apple Pencil veel meerwaarde. Aan de hand van een kantelgevoelige ‘scherpe’ punt kun je hiermee nauwkeurig schrijven en tekenen. Je koppelt het apparaatje via usb aan een geschikte Apple-tablet om de ingebouwde accu op te laden. De reguliere verbinding werkt via bluetooth. Met de magnetische behuizing bevestig je deze stylus eenvoudig aan een geschikte iPad.

0

Powered by

logo

Samsung Galaxy Tab S9 Series S Pen

Van ergonomisch tot extraordinair: met deze apparaten bedien je je pc-Ck1A8EOMQCeRHPKKXESDJA

Als je een tablet uit de Galaxy Tab S9-serie hebt aangeschaft, is deze los verkrijgbare stylus een nuttige toevoeging. Koppel dit tekengereedschap met behulp van bluetooth en creëer gedetailleerde schetsen. Handig is dat je de stylus via een magnetische constructie aan de achterzijde van een tablet kunt vastmaken. Samsung fabriceert zijn digitale pen in een zwarte en beige kleurstelling.

0

Powered by

logo
Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten