Teufel Mute - Goed geprijsd met een bijzondere eigenschap

© PXimport

Teufel Mute - Goed geprijsd met een bijzondere eigenschap

Computer accessoires

Geplaatst: 14 december 2016 - 09:25

Aangepast: 24 november 2022 - 12:17

Lub Snoek

Met de Mute brengt Teufel een koptelefoon op de markt waarmee je in alle rust kan luisteren. De actieve noise-cancelling technologie zouden in combinatie met comfortabele oorkussens voor een geweldige ervaring moeten zorgen. Wij stelden de Teufel Mute op de proef.

Zwart

De koptelefoon is matzwart met het logo van Teufel op de zijkanten. Het grijze logo en de kenmerkend rode rand zijn de enige dingen die eruit springen qua design. De markeringen voor links en rechts zijn aan de binnenkant van de hoofdband verstopt. Deze markeringen zijn grijs, waardoor je met de zwarte achtergrond niet altijd goed kunt zien of er L of R staat. Ervaring en gebruik leert je wel dat het kabeltje links moet, maar voor leken is dit niet optimaal.

Hoewel de hoofdband wel boven op je hoofd rust, loopt deze vrij breed richting de oorkussens. Daardoor steekt de Mute aan de zijkant best een groot stuk uit. Dit heeft echter een functioneel doeleind; als de koptelefoon compacter zou zijn, zouden de microfoons aan de zijkant bedenkt worden. Dat de koptelefoon zo ver ‘openstaat’ is voor de actieve noise cancelling alleen maar handiger. Ondanks dat dit functioneler is, vind ik het persoonlijk niet mooi als een koptelefoon te breed oogt als je hem gebruikt.

© PXimport

Comfort

De Mute heeft comfortabele oorkussens. Je kan de Mute dan ook zonder probleem uren gebruiken. Het is wel jammer dat de hoofdband niet zo flexibel is, waardoor de koptelefoon best strak op je hoofd zit. Hier heb je geen last van als je hem volledig op hebt, maar als je één kussen opzij schuift en met één oor luistert, wordt het vrij snel pijnlijk. De binnenkant van de hoofdband is bedekt met zacht rubber op de plek waar deze je hoofd raakt. Dit rubber is niet bijzonder dik en de band voelt dan ook vrij hard aan. Hier merk je echter weinig tot niks van, doordat de koptelefoon vooral door de oorschelpen goed vast blijft zitten.

Deze oorschelpen zijn niet zo beweeglijk. Het buigen van de uiteinden gaat vrij stroef en kun je alleen een kwartslag naar achteren draaien. Bewegelijkere oorschelpen zijn makkelijker aan te passen aan iemands voorkeur.

Geluid

Het geluid van de Mute is goed, ook bij hoge volumes. Toch klinkt het geluid van de Mute soms wat gedempt. Het zou kunnen dat dit aan de oorkussens ligt, aangezien die op zichzelf al vrij dempend werken voor het geluid van de buitenwereld. Voor een hoofdtelefoon uit deze klasse hebben we vrij weinig te klagen over het geluid van de Mute.

© PXimport

Noise cancelling

Met deze techniek bewijst de Mute zijn waarde. Waar de koptelefoon op andere vlakken er niet enorm uitspringt, is de ruisonderdrukking wel een functie die je niet vaak ziet. De Mute is voorzien van kleine microfoontjes op de oorschelpen. Voor elk geluid dat deze microfoons opvangen, stuurt de koptelefoon een tegengeluid naar je oren. Teufel noemt deze techniek Real Time Noise Cancelling. Het resultaat is een stilte die in elke situatie hetzelfde is. Met een knop op de Mute kun je de ruisonderdrukking aan- en uitzetten. Met diezelfde knop kun je de muziek tussendoor pauzeren. Een fijne bijkomstigheid, aangezien er aan het draad zelf geen lompe afstandsbedieningen zitten.

© PXimport

De Active Noise Cancelling wordt aangestuurd met een AAA-batterij, waarmee je zo’n 40 uur in alle rust kunt genieten. Ook nadat de batterij leeg is, kun je dankzij de kabel gebruik blijven maken van de Mute. Hoewel je dan niet gebruik kunt maken van ruisonderdrukking, hoor je alsnog vrij weinig van je omgeving door de dempende oorkussens. Doordat de Mute zijn stroom van een batterij krijgt, kun je de Mute dus niet opladen. Persoonlijk zou ik liever een accu hebben die iets korter meegaat, dan een batterij die je na langere tijd moet vervangen.

De ruisonderdrukking van de Teufel Mute is zo fijn dat ik hem zelfs heb opgehad zonder muziek af te spelen. De stilte die je beleeft met deze techniek is iets bijzonders en geeft je de kans om echt in alle rust iets te doen. Persoonlijk vind ik de stilte die je met noise-cancelling ervaart veel fijner dan de zogenaamde ‘stilte’ die in-ear oordoppen bezorgen.

© PXimport

Case

De Teufel Mute wordt geleverd met een hardcase opberghoes. Hierin kun je de Mute half opvouwen en kun de draad in een apart zakje opbergen. Nadat je hardcase sluit met de rits, kan de Mute vrij weinig overkomen. Doordat de hardcase vrij compact is, kun je de Mute makkelijk in een tas of rugzak gooien.

© PXimport

Goed geprijsd

Op het moment van schrijven kost de Mute 130 euro. Als we kijken naar het geluid en comfort, is dit een redelijke prijs voor deze koptelefoon. De Actieve Noise Cancelling maken de Teufel Mute echter een stuk interessanter voor zijn prijsklasse.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Comfortabel

Real Time Noise Cancelling

Aantrekkelijk geprijsd

Minpunten

Beetje lomp

Werkt op batterijen

Conclusie

Teufel Mute ----------- **Prijs:**€ 130,-**Kleur:** zwart**Aansluiting:** 3,5mm jack.**Stroom:**AAA-batterij voor Noise Cancelling**Impedantie:**48 Ohm**Bereik:**20 tot 20.000Hz**Driver:**40mm Mylar driver**Gewicht:**240 gram**Website:**[teufeladio.nl](https://www.teufelaudio.nl/koptelefoons/mute-p15847.html?var=15848&partner_id=adwords.shopping.Koptelefoons.15848&delivery_country=118)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000