© PXimport

Revo AXiS

Computer accessoires

Geplaatst: 20 juli 2011 - 09:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie

Het Schotse Revo is al zeven jaar actief op het gebied van DAB ('Digital Audio Broadcasting'), digitale radio in allerlei hybride radiocombinaties, met producten als de Uno, de Pico, de Blik en de Mondo. Voeg daar een iPod docking-mogelijkheid aan toe en we hebben de AXiS: compact, alles-in-één en gemaakt met oog voor zowel design als functionaliteit.

De Revo AXiS is een matzwarte, lichtjes achteroverhellende doos met rechts een schermpje en centraal een joekel van een volumeknop. De AXiS is een opvallende verschijning, zoveel is duidelijk. Het apparaat bundelt draadloze internetradio, digitale DAB/DAB+- en analoge FM-radio, iPod-docking, UPnP-audiostreaming, integratie met de muziekwebsite Last.fm, koppeling met willekeurige audiobronnen (zoals andere mp3-spelers) en een wekkerradio. Voor het DAB- en FM-gedeelte volstaat één uitschuifbare telescoopantenne. Het verbinden met het wifi-netwerk gebeurt met een interne antenne, dus u ziet geen lelijke wifi-antennes. De linkerhelft van het toestel wordt integraal ingenomen door het mono luidsprekergedeelte. Deze levert een warm en vervormingsvrij geluid af, begrensd tot 90 dB en dus perfect op zijn plaats binnen een (meestal) kleine ruimte als een werk- of slaapkamer.

© PXimport

De AXiS heeft enkel een aan/uit- en een volumeknop, de rest van de bediening gebeurt op het aanraakschermpje.

Het 3,5inch-aanraakscherm biedt via heldere en kleurrijke pictogrammen alle bedieningsmogelijkheden. Het is met dikkere vingers even oefenen voordat het soepel werkt, maar daarna loopt alles vlotjes. De optionele afstandsbediening is niet groter dan een half mobieltje en heeft een beperkt aantal functies, maar is gelukkig compleet overbodig. Deze verdween dan ook snel in de vergetelheid van onze bureaulade. Boven op het apparaat vinden we de dock voor de iPod die netjes weggestopt is onder een klepje. Er worden zeven voetstukjes meegeleverd om het brede scala aan iPods en iPhones voldoende houvast te bieden. Als aardigheidje krijgt u 35 te downloaden songs op de eMusic-website, en een gratis proefabonnement van 31 dagen op de Last.fm-muziekdienst. Het is alleen spijtig dat u zich bij eMusic eerst met uw volledige creditcardgegevens dient te identificeren voordat u de gratis liedjes kunt downloaden. Een minpunt is dat de handleiding enkel Engels, Duits, Frans en Italiaans kent. Op een paar minpuntjes na, zoals de wellicht lastige bediening en enkel monogeluid, is de Revo AXiS een handige, mooi ogende en veelzijdige radio voor al uw draadloze, digitale, analoge en internetmuziek.

Revo AXiS

Prijs € 299,90

Taal Engels, Duits, Frans, Italiaans

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooi design

Compacte bundeling van veel radiofuncties

Bediening via helder scherm

Minpunten

Aanraakschermpje minder precies te bedienen met dikkere vingers

Geen Nederlandstalige handleiding

Geen stereo

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000