Populaire app Tasker uit Play Store verwijderd

Eén van de bekendste apps uit de Play Store, Tasker, is verwijderd uit de app-winkel van Android. De ontwikkelaar achter de krachtige applicatie weet zelf ook niet waarom die uit de Store is gehaald.

Tasker is één van de bekendste applicaties van Android. Je kunt met Tasker zowat alles regelen dat je zou willen van je toestel, maar ook met apparaten die aangesloten zijn op je telefoon zoals domotica. De app is eigenlijk een uitgebreidere versie van IFTTT, waarbij je kunt zorgen dat je wifi aangaat als je thuis komt of dat je homescreen andere apps op het thuisscherm toont wanneer je op je werk aankomt.

De echte kracht van Android

De app werd veel geprezen door Android-powergebruikers, omdat de app 'de echte kracht van Android' zou tonen. De app werkte alleen voor root-gebruikers, die over het algemeen al veel uit hun toestel willen halen. Tasker bestaat al sinds 2011, vanaf het moment dat Android zelf nog in de kinderschoenen stond.

Verkeerde motieven

Google heeft geen reden gegeven voor het verwijderen van de app, al gaat het volgens de ontwikkelaar om het overtreden van de regels. Eén van die regels is dat apps geen accu-optimalisatieprocessen mogen onderbreken, maar volgens Google zou Tasker dat wel doen. Die functie zit volgens de ontwikkelaar echter alleen in een bèta-versie van de app, die juist om die reden nog niet in de Play Store is gezet.

"Ik heb inmiddels al een paar duizend klachten van gebruikers", zegt de ontwikkelaar. "Als Google de app niet terugzet stuur ik die klachten naar ze op."

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000