PCM-weekoverzicht: Aan de slag met Bash op Windows 10, Bitcoin-oprichter 'ontmaskerd'

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Aan de slag met Bash op Windows 10

© PXimport

Sinds kort kun je Linux-programma's draaien op Windows 10 met behulp van Bash. Je hebt daarvoor wel de nieuwste Insider-build nodig. Maar wat kun je er nu precies allemaal mee? Onze Linux-expert Koen Vervloesem zocht dat voor je uit

Is dit de oprichter van bitcoin?

© PXimport

Deze week stapt de Australische zakenman Craight Wright naar voren als de oprichter van bitcoin. Maar spreekt hij de waarheid? Over zijn claims doen nog veel vragen de ronde. PCM legt uit of je Wright moet geloven. Immers, de zoektocht naar de benkenker van de online valuta duurt al jaren. Lees hier hoe dat precies zit.

Review: iPhone SE

© PXimport

In een tijd waarin smartphones alsmaar groter worden, kiest Apple er opvallend genoeg voor om een iPhone uit te brengen die slechts 4 inch groot is. De iPhone SE. We hebben 'm al een tijdje in onze achterzak en daarom kun je de review nu ook op PCM lezen. Hebben we hier te maken met een wolf in schaapskleren?

Bouw je eigen mediacenter met Kodi

© PXimport

Kodi is een populaire mediaspeler, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Allerlei handige opties zijn daardoor gemakkelijk over het hoofd te zien. PCM zet de beste tips voor je op een rij, om je de beste ervaring te bezorgen met Kodi als je mediacenter.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000