Ockel Sirius A: Draagbare Windows 10 mini-pc haalt crowdfundingdoel

Het Nederlandse Ockel Computers is er in geslaagd om middels crowdfunding genoeg investeringen op te halen voor de ontwikkeling van de Ockel Sirius A. De mini-pc volgt de Ockel Sirius B op en is dit keer voorzien van een eigen scherm.

De Ockel Sirius A heeft zodoende wat weg van een Windows Phone, met krachtigere hardware en meer aansluitingen. Ook de vorm valt op, waarbij de computer klein genoeg is om in je broekzak te passen. Het scherm is 6 inch groot en heeft een full-hd-resolutie.

Lees ook: 'Broekzak-pc' Ockel Sirius B Black Cherry nu op Kickstarter

De mini-pc draait op een Intel Atom x7-Z8750 processor, heeft 4 GB RAM en 64 GB interne opslagruimte. Aan de achterkant vind je twee usb 3.0-poorten, een usbc-aansluiting, een micro-sd-slot, een ethernetpoort en aansluitingen voor hdmi en displayport. 

Switch Mode

Zodra het apparaat op een monitor wordt aangesloten, gaat 'ie automatisch in zijn Switch Mode. Je kunt 'm dan gebruiken als toetsenbord of muis. De Ockel Sirius A is via IndieGogo te koop vanaf 499 dollar, Windows 10 incluis. Levering vindt plaats vanaf mei 2017.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000