MXQ M10 - Multifunctionele mediaspeler met Android

© PXimport

MXQ M10 - Multifunctionele mediaspeler met Android

Computer accessoires

Geplaatst: 2 juli 2015 - 06:09

Aangepast: 24 november 2022 - 11:27

Maikel Dijkhuizen

Dankzij de verbeterde codec-ondersteuning van televisies zijn mediaspelers steeds minder in trek. Toch zijn er nog genoeg fabrikanten die deze kastjes op de markt brengen. De MXQ M10 is een product van Chinese makelij met mogelijkheden om op je tv mediabestanden af te spelen en Android te draaien.

De M10 is voorzien van een platte behuizing met een chromen rand. Het kastje zit stevig in elkaar en kan prima tegen een stootje. Aan de voorzijde pronkt een display waarop onder meer de tijd en aangesloten opslagdragers staan vermeld. Op het gebied van connectiviteit zijn achterop twee usb-poorten, een HDMI-ingang, ethernet, een wifi-antenne en een optische aansluiting voorhanden. Verder is er aan de zijkant een kaartlezer aanwezig en onder de motorkap een bluetooth-adapter verwerkt. Lees ook: Wat is de beste streamingdienst voor video?

© CIDimport

De MXQ M10 is strak vormgegeven met een fraai display aan de voorzijde.

Gebruikersomgeving

De kleurrijke interface bestaat uit diverse tegels waarmee je verschillende onderdelen kunt bereiken, zoals online video, lokale mediabestanden en geïnstalleerde apps. De M10 is gebaseerd op Android 4.4.2. In tegenstelling tot andere mediaspelers die we in het verleden aan de tand hebben gevoeld, is de Android-integratie op dit exemplaar wel goed uitgewerkt. Zo komen we nergens lelijke bugs tegen en ziet de vormgeving er overal netjes uit. Wel is het slim om voor de bediening een afstandsbediening met een QWERTY-toetsenbordje en geïntegreerde muis aan te schaffen, want het gebruik van apps is anders erg lastig.

© CIDimport

Kodi

Een aantal apps is op de M10 al voorgeïnstalleerd, waaronder Netflix, Skype en Kodi (voorheen XBMC). Via de Play Store voeg je optioneel meer applicaties toe, al is hiervoor wel een Google-account vereist. Voor de weergave van films en muziek doe je een beroep op Kodi. Hiermee catalogiseer je eenvoudig films die op aangesloten usb-stations en netwerkbronnen staan opgeslagen. Deze mediaspeler speelt alle populaire bestandsformaten in prima kwaliteit af. Voor de liefhebbers is er zelfs ondersteuning voor Ultra HD mogelijk.

© CIDimport

De M10 wordt verkocht inclusief een afstandsbediening.

Conclusie

Wie nog geen smart-tv met mediaspelerfuncties heeft staan, beleeft zonder twijfel veel plezier aan de M10. Het gebruiksvriendelijke menu en de al reeds voorgeïnstalleerde Kodi-app zorgen ervoor dat je gelijk met het apparaat aan de slag kunt. De mogelijkheden lijken dankzij de succesvolle Android-integratie eindeloos, want in de Play Store staan duizenden apps voor je klaar. Bovendien staat het je ook vrij om handmatig apk-bestanden toe te voegen, zoals de omstreden streamingdienst Popcorn Time.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Sterke behuizing

Goede Android-integratie

Kodi al geconfigureerd

Minpunten

Bediening is wennen

Engelstalige interface

Conclusie

Specificaties ------------- **Prijs** € 99,- **Processor** Cortex A9 Amlogic S812 **Grafische kaart** Mali-450 Octa-Core **Geheugen** 2 GB **Opslag** 8 GB flashgeheugen **OS** Android 4.4.2 **Aansluitingen** 2x usb 3.0, HDMI 1.4b, composiet, S/PDIF (optisch), ethernet 10/100, SD-kaartlezer **Draadloos** Bluetooth 4.0, 802.11a/b/g/n **Afmetingen** 14 x 13 x 2,5 cm **Website** [www.imediabox.nl](http://www.imediabox.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000