Microsoft trekt stekker uit Windows 7 RC

Microsoft herinnert gebruikers van de Windows 7 Realease Candidate (RC) vóór 1 maart over te stappen op de officiële versie van het besturingssysteem. Dit om het verlies van data te voorkomen.

De licentie voor de 'betaversie' van Windows 7 loopt op op 1 maart af. Na het verstrijken van de deadline wordt de pc van RC-gebruikers elke twee uur uitgezet. Deze cyclus gaat drie maanden door.

Na 1 juli verandert de bureaubladachtergrond automatisch. Er verschijnt dan een bericht waarin wordt gemeld dat er een niet gelicenseerde versie van Windows wordt gebruikt. Tijdens het afsluiten van de pc wordt data niet opgeslagen. Microsoft spoort daarom alle RC-gebruikers aan om over te stappen op de officiële versie van Windows 7 voordat de automatische afsluitcyclus begint.

Volledig nieuwe installatie nodig

Het is niet mogelijk om te upgraden naar een betaalde versie van het besturingssysteem. Gebruikers moeten een backup van hun data maken en een volledig nieuwe installatie uitvoeren, dat is een installatie waarbij de inhoud van de harde schijf wordt gewist waarna het nieuwe systeem wordt geïnstalleerd.

Meer informatie over het afsluiten van de Windows 7 Realese Candidate is te lezen op de supportpagina's van Microsoft.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000