LG wil graag dingen buigen. Het bedrijf pleit nu al voor veel meer curved displays, en voegt daar volgende week tijdens de CES-beurs een flink aantal nieuwe monitoren aan toe. Dan brengt de fabrikant namelijk een desktop-beeldscherm uit van 34 inch, die speciaal bedoeld is voor gamers.

De monitor wordt tijdens de beurs in Las Vegas onthuld, naast een flink aantal andere monitoren. De 34" Ultra Wide-monitor heeft een verhouiding van 21:9, waardoor het de eerste monitor met die verhouding wordt die ook een gebogen 'curved'-vorm heeft. Overigens komt er ook een 'platte' versie van die monitor uit.

Gamers

De Ultra Wide is voornamelijk gericht op gamers. Zo ondersteunt de monitor onder andere AMD's FreeSync-technologie, waarmee de grafische kaart en de monitor beter op elkaar worden afgestemd.

Aan elkaar

Daarnaast heeft LG de monitor zo gemaakt, dat je er meerdere van aan elkaar vast kunt maken. Daarmee lopen de verschillende beeldschermen naadloos in elkaar over, wat handig is voor mensen die bijvoorbeeld op kantoor altijd met meerdere monitoren moeten werken.

Prijs onbekend

LG heeft nog geen prijs bekend gemaakt, en het is ook niet bekend wanneer het apparaat beschikbaar komt in Nederland. Tot die tijd moeten jullie nog even wachten tot we de beeldschermen live kunnen zien tijdens de CES.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000