IFA 2016: Lenovo presenteert Yoga Book zonder toetsenbord

© PXimport

IFA 2016: Lenovo presenteert Yoga Book zonder toetsenbord

Computer accessoires

Geplaatst: 31 augustus 2016 - 15:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Lenovo heeft op IFA 2016 de nieuwe Yoga Book aangekondigd. Wat het meest opvalt aan deze 2-in-1 tablet? De afwezigheid van een fysiek toetsenbord. In plaats daarvan bevat de Yoga Book een groot aanraakscherm dat bovendien drukgevoelig is. Lenovo noemt dit toetsenbord Halo Keyboard.

Apart ontwerp

Door dit Halo Keyboard zou de Yoga Book een ideaal apparaat moeten zijn voor personen die veel gebruikmaken van een stylus, of mensen die liever met de hand schrijven dan typen. Het is zelfs mogelijk om een vel gewoon papier over de Creative Pad van het apparaat heen te leggen en te schrijven, zodat er meteen een digitale versie wordt opgeslagen van de aantekeningen die je op papier maakt, met echte inkt door middel van een vervangbaar uiteinde van de stylus!

© CIDimport

Het is echter ook mogelijk om met de Yoga Book te typen, ongeveer zoals je dat gewend bent. De touchpad kan namelijk oplichten met een toetsenbordindeling. Wanneer je typt krijg je haptische feedback (een lichte trilling, zodat je kunt voelen of je de 'toets' goed hebt 'ingedrukt'). Alleen ben je dus op een plat oppervlak aan het typen.

De unibody behuizing is gemaakt van aluminium met het bekende scharnier van de andere Lenovo Yoga modellen.

Overige specificaties

De Lenovo Yoga Book bevat een Intel 2.4GHz Intel Quad-Core Atom x5-Z8550 processor, 4GB RAM, 64GB opslag (upgradebaar naar 128GB met microSD kaart) en een 10.1inch FHD IPS display met een resolutie van 1920x1080 pixels. De 2-in-1 tablet bevat ook een Nano SIM houder voor extra connectiviteit. De camera op de achterzijde is 8 MP met autofocus, die op de voorzijde slechts 2 MP. Het apparaat weegt ongeveer 690 gram en is 9,6mm dik. Lenovo beweerde in de presentatie op IFA 2016 dat de batterijduur ongeveer 13 uur is.

Levering

Wanneer je de Yoga Book bestelt, kun je kiezen uit een Android 6.0.1 Marshmallow (499 euro) of Windows 10 Home of Pro model (599 euro). Standaard wordt een Wacom stylus meegeleverd, die niet opgeladen hoeft te worden.

Het apparaat kan vanaf september besteld worden. Naast de Yoga Book kondigde Lenovo ook nog de Yoga 910 aan. Een laptop met 4k-beeldscherm en vingerafdrukscanner.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000