Geen Netflix voor Android-gebruikers met root-toegang

Geen Netflix voor Android-gebruikers met root-toegang

Computer accessoires

Geplaatst: 15 mei 2017 - 06:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:31

Android-gebruikers met een 'geroot' toestel kunnen Netflix niet meer installeren vanuit de Play Store. De streamingdienst kiest hiervoor vanwege nieuwe beveiligig tegen illegale downloads.

Lees ook: Netflix-films en -series downloaden in Windows 10

Dat meldt Android Police. De meeste mensen rooten een smartphone om een zogeheten 'custom rom' te installeren, een aangepaste versie van Android die niet door Google zelf is ontwikkeld. Een van de bekendse voorbeelden is Cyanogenmod. Ook op deze Android-versies is Netflix niet meer welkom, en dus niet meer te vinden in de Play Store.

Netflix APK downloaden en installeren

Voorlopig blijft Netflix wel gewoon werken voor de mensen die de app al geïnstalleerd hebben. Ook het installeren van de app buiten de Play Store om is nog steeds een optie. Zorg eerst onder Instellingen > Beveiliging dat het installeren van apps uit onbekende bronnen toegestaan is. Download dan de Netflix-apk via APKMirror, en installeer deze. 

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000