Edge-browser gaat waarschuwen bij gestolen wachtwoorden

Edge-browser gaat waarschuwen bij gestolen wachtwoorden

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 april 2020 - 07:31

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:29

De Edge-browser van Microsoft geeft je in de toekomst een seintje wanneer je wachtwoord is ontdekt in een datalek. De functie heet Password Monitor en wordt in de komende maanden uitgerold.

Microsoft houdt bij welke gegevens er bij datalekken worden gestolen. Vaak worden die op het dark web aangeboden en zo worden die databases openbaar. Als er een match wordt gevonden bij de combinatie van jouw mailadressen en wachtwoorden, dan krijg je daarvan binnen Edge een melding. Je kunt vervolgens meteen doorklikken naar de site in kwestie om je wachtwoord te wijzigen.

Microsoft is niet de enige met dit idee. Zo biedt Mozilla met Firefox Monitor een soortgelijke functie, en Google eveneens met de Password Checkup-extensie. Belangrijk verschil is dat Password Monitor in Edge standaard al aanwezig is, je hoeft er niets extra's voor te installeren.

Wanneer de functie voor alle Edge-gebruikers beschikbaar komt, is nog niet precies bekend. 

Verticale tabbladen en slim kopiëren

Dat geldt overigens ook voor een ander handigheidje, namelijk verticale tabbladen. Met één klik veplaats je al je openstaande tabbladen naar de linkerkant van het scherm, in plaats van bovenin. Dit kan een stuk overzichtelijker werken als je een boel tabbladen tegelijk open hebt staan. Die worden anders snel samengeperst, waardoor het lastig is het juiste tabblad terug te vinden.

Tot slot nog een interessante functie waar aan gewerkt wordt: smart copy. Daarmee kopieer je teksten van het web met hun oorspronkelijke opmaak. Zo kun je bijvoorbeeld Wikipedia-tabellen in één keer overzetten, zonder dat alle tekst door elkaar loopt. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000