Amazon weigert zoekinformatie te geven aan Google

Amazon weigert aan Google informatie te geven over hoe het bedrijf de teksten in boeken doorzoekbaar maakt en indexeert. Google heeft Amazon gedagvaard als reactie op het besluit van het Amerikaanse Gilde van Schrijvers (Authors Guild) om Google voor de rechter te slepen wegens zijn Google Book Project. Volgens Amazon is de informatie die Google via de rechter probeert te krijgen ‘zeer vertrouwelijk’ en komt het neer op een legitieme vorm van bedrijfsspionage indien de rechter het goedkeurt.

Amazon heeft aan Google wel de informatie gegeven over hoe het bedrijf boeken doorzoekbaar maakt en indexeert die gewoon op het internet is te vinden.

De weigering van Amazon om mee te werken is zeer vervelend voor Google omdat de informatie van Amazon de zoekgigant zou kunnen helpen om zijn controversiële Google Books Project te verdedigen. Google heeft voor zijn project gekozen voor de 'opt-out'-methode waarbij uitgeverijen zelf moeten aangeven wanneer ze niet willen meedoen met het grootschalige scan-project. Amazon en Microsoft hanteren beiden de 'opt-in'-methode waarbij ervan wordt uitgegaan dat een uitgeverij niet mee doet tenzij het bedrijf expliciet toestemming geeft.

Google heeft ook via de rechter geëist dat Microsoft en Yahoo verklappen hoe hun zoekmethodes werken. Beide bedrijven hebben nog niet op de dagvaardingen gereageerd.

Bron: www.betanews.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000