De beste nieuwe films en series op streamingdiensten

De beste nieuwe films en series op streamingdiensten

Geplaatst: 18 februari 2023 - 12:59

Laura Jenny

Netflix heeft een boekje opengedaan over hoe het gaat controleren of je je account deelt. De extra toeslag die het bedrijf wil gaan berekenen voor mensen die jouw account buiten jouw huishouden gebruiken, is nog niet van kracht, maar wordt begin april verwacht. Hoe hoog die toeslag wordt, is bovendien nog niet bekend. Wat wel bekend is, dat is wat er allemaal op Netflix en andere streamingdiensten verscheen. Je leest hier welke films en series jij dit weekend het best kunt kijken.

Bullet Train (Netflix)

Genre: Actiecomedy
Jaar: 2022
Regie/maker: David Leitch
Cast: Brad Pitt, Joey King, Brian Tyree Henry en Hiroyuki Sanada
Duur: 2 uur en 7 minuten
IMDb-link

Het is lomp, het is divers en het is erg grappig: Bullet Train is een dolle achtbaanrit waarin Brad Pitt als huurmoordenaar een ogenschijnlijk simpele klus aanneemt terwijl hij zich in een Japanse kogeltrein bevindt. Die taak blijkt natuurlijk allesbehalve simpel, want er zijn allerlei andere huurmoordenaars aan boord die allemaal een eigen agenda hebben. Komt hij zonder kleerscheuren van deze trein af? In deze film van David Leitch (een van de mannen achter John Wick) word je meegenomen tijdens een helse treinrit met geweldige actiescènes. Plus, leuk detail: Leitch is in zijn carrière vijf keer de stuntman geweest van Brad Pitt.

Watch on YouTube

Stromboli (Netflix)

Genre: Drama
Jaar: 2022
Regie/maker: Michiel van Erp
Cast: Elise Schaap, Tim McInnerny, Christian Hillborg en Taz Munyaneza
Duur: 1 uur en 26 minuten
IMDb-link

Stromboli hebben we nog niet eerder op een streamingdienst gezien. Deze film, naar het boek van de populaire schrijfster Saskia Noort, gaat over Sara. Ze is pas gescheiden, gaat voor het eerst in haar eentje op reis en kiest daarbij voor een retraîte op het Italiaanse eiland Stromboli. Je leert samen met Sara de andere mensen op het eiland kennen, maar je komt ook meer te weten over Sara’s duistere verleden. Elise Schaap speelt in deze dramafilm de sterren van de hemel.

Watch on YouTube

Black Panther: Wakanda Forever (Disney+)

Genre: Superhelden
Jaar: 2022
Regie/maker: Ryan Coogler
Cast: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira en Angela Bassett
Duur: 2 uur en 41 minuten
IMDb-link

Black Panther: Wakanda Forever gaat je niet in je koude kleren zitten. Het is een drama op een heel andere manier dan het hierboven besproken Stromboli. Dat komt omdat dit drama echt is. Het feit dat de originele Black Panther-acteur Chadwick Boseman in het echte leven is overleden aan de gevolgen van kanker, zonder dat hij dat heel breed had gedeeld, geeft deze film een extra emotionele lading. In deze tweede Black Panther-film raapt Marvel samen met voornamelijk de vrouwen uit Wakanda de brokstukken van zijn vertrek op, met daarbij veel aandacht voor de dood van Black Panther. Hoe moet het nu verder met dit koninkrijk? Wakanda Forever heeft vijf Oscar-nominaties op zak en weet op zeer indrukwekkende wijze om te gaan met de dood van T’Challa, maar ook met hoe Boseman dat zelf heeft aangepakt.

Watch on YouTube

Parks and Recreation (SkyShowtime)

Genre: Comedy
Jaar: 2009-2015
Regie/maker: Greg Daniels en Michael Schur
Cast: Amy Poehler, Nick Offerman, Chris Pratt
Duur: 22 minuten per aflevering
IMDb-link

Aanzienlijk luchtiger dan Stromboli en Wakanda Forever is Parks and Recreation, een mockumentary-achtige serie die lijkt op The Office, maar dan draait om Leslie, een vrouw die nogal ambitieus is binnen de gemeente waar ze werkt. In deze serie leer je Leslie en haar collega’s kennen, waarbij zij steeds weer in situaties belanden waarbij je af en toe volledig kromtrekt van plaatsvervangende schaamte. Het bijzondere aan Parks and Recreation is dat het naarmate de seizoenen vorderen steeds meer aanvoelt alsof al die gekke personages je eigen familieleden zijn. Je leert ze zo goed kennen en vaak zit er zo’n mooie, lieve gedachte achter wat mensen doen, dat het heel jammer blijft dat de serie ooit is gestopt.

Watch on YouTube

Bumblebee (SkyShowtime)

Genre: Actie-avontuur
Jaar: 2018
Regie/maker: Travis Knight
Cast: Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena en Jason Drucker
Duur: 1 uur en 54 minuten
IMDb-link

De Transformers-films bevatten misschien geen complexe verhaalvertellingen, maar het zijn stuk voor stuk films die met veel liefde zijn gemaakt. En vooruit, een lust voor het oog, maar door alle overduidelijke sluikreclame tegelijkertijd een soort hysterische explosie van Amerikaans consumptisme. Bumblebee draait van alle Transformers-films waarschijnlijk het minst op die factoren, want het is een film die net even iets kleiner wordt gehouden, wat ook goed past bij de transformer Bumblebee, die van alle autobots toch het schattigst is. In deze film gaat hij met een jong meisje op avontuur om de wereld te redden, maar helpt hij haar ook om zichzelf te vinden.

Watch on YouTube

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten