ID.nl logo
De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 9
Huis

De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 9

Een van de grootste Disney-hits is onlangs weer voorzien van een nieuw seizoen en de afleveringen druppelen inmiddels per week binnen. Dat kan natuurlijk alleen maar over The Mandalorian gaan! Daarnaast zijn er nog veel meer toffe films en series voor ons klaargezet: daarover lees je hier.

All-in: Team Jumbo-Visma (Prime Video)

Genre: Documentaire
Jaar: 2023
Regie/maker: Onbekend
Cast: Merijn Zeeman, Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Tom Dumoulin
Duur: 30 minuten per aflevering

Fans van wielrennen kunnen hun hart ophalen aan de documentairereeks All-in: Team Jumbo-Visma. Meteen vanaf het begin is al duidelijk waar het om draait in deze documentaire: winnen! In 2022 lukte het ook echt om te winnen: de Tour de France. In deze intieme docuserie zie je het kameraadschap tussen de sporters, de twijfels, maar ook de emoties die gepaard gaan bij zulke topprestaties.

Watch on YouTube

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (HBO Max)

Genre: Superheldencomedy
Jaar: 2020
Regie/maker: Cathy Yan
Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez en Jurnee Smollett
Duur: 1 uur en 49 minuten

Van superhelden op de fiets naar superhelden uit het niets: Birds of Prey is een zeer vermakelijke film over een aantal vrouwen die niet per se samenkomen als een soort Avengers, maar uiteindelijk eigenlijk toch wel heel goed blijken samen te werken. Het is geen film die Oscars verdient, maar toch goed is voor in elk geval een glimlach. Vooral Harley Quinn, gespeeld door Margot Robbie, blijft een enorm charmante personage en in deze doldwaze comedy heeft ze het bijna volledig voor het zeggen. Als ze niet zo veel verdriet had door haar geliefde Joker, tenminste.

Watch on YouTube

De Verraders (Videoland)

Genre: Spelshow
Jaar: 2021-heden
Regie/presentator: Tijl Beckand
Cast: Pernille La Lau, Ferri Somogyi, Herman den Blijker, Jan Slagter
Duur: 1 uur per aflevering

Psychologie, intrige, verraad: in deze televisieserie is niets wat het lijkt. Er zijn weer allerlei beroemde Nederlanders opgetrommeld die zich wel een aantal dagen willen laten opsluiten, met alle gevolgen van dien. Elke avond wordt er namelijk iemand ‘vermoord’ door de verraders, en die moet het spel verlaten. Het is aan de kandidaten om ervoor te zorgen dat ze zich in de groep bewegen die uiteindelijk in de meerderheid is, want die wint. Er moeten daarvoor ook missies worden gespeeld en verraders worden geëlimineerd, zodat niet alleen ‘onschuldige’ kandidaten het loodje leggen. Een intrigerend geheel waarin je de Nederlandse celebs even van een heel andere kant ziet.

Watch on YouTube

Fall (Netflix)

Genre: Thriller
Jaar: 2022
Regie/maker: Scott Mann
Cast: Grace Fulton, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan, Grace Caroline Currey
Duur: 1 uur en 47 minuten

Zin in een hersenloze film waarbij je weinig hoeft na te denken? Fall is in 2022 verschenen en vertelt het verhaal van twee jonge meiden die een radiotoren besluiten te beklimmen. Het ding is 600 meter hoog, maar het is echt alleen een rechtopstaande paal. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Het leuke is dat er niet continu voor green screens is gekozen, maar dat er op een berg een paal is gebouwd (nou ja, alleen het bovenste stukje). Je vraagt je trouwens meteen af: waarom doen die meiden dat?! Uiteraard stoppen hun telefoons er ook al vrij snel mee, zodat er echt geen hulp is. Hoewel: er zit een heerlijk filmfoutje in deze prent, want als een van de dames haar telefoon voor de laatste keer wil gebruiken, laat de batterij-indicator zien dat hij gewoon vol is. Fall had misschien beter Fault kunnen heten, maar dat maakt het stiekem juist een heerlijke film om te kijken, zeker met iemand waar je ondertussen wat mee wilt bijpraten.

Watch on YouTube

The Mandalorian (Disney+)

Genre: Actie
Jaar: 2019-heden
Regie/maker: Jon Favreau
Cast: Pedro Pascal, Carl Weathers, Chris Bartlett, Gina Carano
Duur: 40 minuten per aflevering

Het is een van de grootste hits van Disney+, mede dankzij de uiterst schattige Grogu (beter bekend als Baby Yoda). In The Mandalorian volgen we een premiejager die elke aflevering weer in een situatie belandt waarin hij keuzes moet maken, die eigenlijk altijd eindigen in geweld. Het is een Star Wars-serie, dus verwacht veel verwijzingen naar de wereld die George Lucas zo geweldig voor ons heeft neergezet. Mando is een vrij koele kikker, maar elk seizoen blijkt hij toch echt wel een hart te hebben, al is het maar voor die kleine Grogu die al sinds dag 1 alle harten steelt. En soms zelf wordt gestolen.

Watch on YouTube



▼ Volgende artikel
Nederlanders spenderen bijna 30 euro per maand aan streamingdiensten
© Alexander Kirch | AA+W - stock.adobe.com
Huis

Nederlanders spenderen bijna 30 euro per maand aan streamingdiensten

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Volgens onderzoek van Slimster.nl onder 1066 volwassenen heeft ruim driekwart van de Nederlanders van 18 jaar en ouder minstens één abonnement op een streamingsdienst. Meestal blijft het daar niet bij: veel mensen combineren meerdere platforms. Netflix en Videoland zijn het populairst. Gemiddeld gaat er per persoon 29,56 euro per maand naar deze abonnementen.

Dat bedrag valt op, zeker in een tijd waarin de kosten voor levensonderhoud blijven stijgen. Slimster rekent het voor: wie op zijn twintigste begint met streamen en dat volhoudt tot zijn zeventigste, tikt in totaal zo'n 18.000 euro af. Voor bijna één op de tien Nederlanders loopt het maandbedrag zelfs op tot boven de 50 euro.

Bron: Slimster

Meerdere abonnementen, dus dat tikt aan

Twee derde van de gebruikers heeft meer dan één streamingdienst in huis. Vaak gaat het om twee of drie abonnementen, maar er is ook een kleine groep van zes procent die zich op vijf of meer platforms heeft geabonneerd. Als het op bezuinigen aankomt, moet Viaplay het als eerste ontgelden. Bijna de helft van de mensen met meerdere abonnementen noemt Viaplay als eerste die zij zouden opzeggen bij financiële druk. SkyShowtime en HBO Max volgen met respectievelijk 38 en 35 procent. Opvallend: ook Netflix is, met 29,3% absoluut een kandidaat voor een financiële bezuinigingsronde.

Geen afscheid voor altijd

Volgens Slimster betekent opzeggen lang niet altijd dat gebruikers definitief afhaken. Veel mensen schakelen tussen platforms, afhankelijk van wat er op dat moment te zien is. Wie nu naar HBO Max gaat voor 'The Last of Us', stapt later misschien weer over op Disney+ als daar een nieuwe Marvel-serie verschijnt. Omdat je de meeste abonnementen maandelijks kunt opzeggen, is flexibel gebruik heel normaal geworden.

Wij schreven al eerder dit artikel: Zo bespaar je op je abonnement voor streamingdiensten


▼ Volgende artikel
Airfryer voor 3 personen nodig? Zo vind je de beste
© Sutthisak
Huis

Airfryer voor 3 personen nodig? Zo vind je de beste

Heb je een klein gezin of zijn jij en je partner grote eters? Dan is de capaciteit van een instapmodel airfryer vaak niet genoeg. Je wilt een formaat waarin je genoeg friet of kip past voor drie borden, zonder alles in etappes te moeten bakken. Tegelijk hoeft het geen enorm apparaat te zijn dat je aanrecht domineert. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een airfryer voor drie personen zoekt.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een airfryer voor drie personen.

  • Waarom een airfryer een goede keus is
  • Waarop je moet letten bij een airfryer voor drie personen

Lees ook: Zo komt je eten superkrokant uit de airfryer

Hierom is een airfryer een goede keus

Een airfryer heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van zowel de traditionele friteuse als de oven. Dat weet je waarschijnlijk allang – ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit veel keukens. Maar voor de enkeling die het nog niet weet: een airfryer gebruikt hete lucht in plaats van olie om eten te garen. Daardoor zijn de gerechten minder vet en bevatten ze minder calorieën dan bij frituren. Tegelijk zorgt die circulerende lucht voor een knapperige textuur, waardoor veel mensen het net zo lekker of zelfs lekkerder vinden dan klassiek gefrituurd eten.

Vergeleken met een oven is een airfryer vaak net wat praktischer én zuiniger. Omdat hij compacter is, warmt hij sneller op en verbruikt hij minder energie. Ideaal als je snel een maaltijd of snack op tafel wilt zetten. Ook het schoonmaken gaat meestal een stuk makkelijker dan bij een oven of friteuse.

©narokzaad

Waar moet je op letten bij een airfryer voor drie personen?

Bij het kiezen van een airfryer voor drie personen let je vooral op de capaciteit, het vermogen en een paar slimme extra's. Voor een huishouden van drie is een inhoud van rond de 3 liter meestal precies goed. Daarmee bak je in één keer zo'n 600 gram diepvriesfriet of drie kipfilets – zonder dat je hoeft te stapelen of in rondes werkt.

Let ook op het vermogen. Kies bij voorkeur een model van minstens 1500 watt. Dat zorgt voor snelle opwarming en een goede luchtcirculatie, zodat alles gelijkmatig gaart. Extra's zoals een antiaanbaklaag, automatische uitschakeling en voorgeprogrammeerde programma's maken het gebruik net wat makkelijker. Kijk ook naar bijpassende accessoires waarmee je de mogelijkheden van je airfryer nog verder uitbreidt.

Mand of lade?

Airfryers zijn er grofweg in twee uitvoeringen: met een mand of met een uitschuifbare lade. Beide hebben hun voor- en nadelen. Een lade is vaak net wat makkelijker in gebruik, zeker als je tussendoor wilt schudden of iets wilt toevoegen. Een mand daarentegen is vaak wat dieper, waardoor je iets meer kwijt kunt, maar het is lastiger om de inhoud gelijkmatig te garen als je te veel tegelijk bakt. Kijk dus niet alleen naar het aantal liters, maar ook naar de vorm en indeling van de binnenruimte.

Dubbele zones: handig of overdreven?

Voor drie personen is een airfryer met dubbele bakzone misschien niet per se nodig, maar het kan wel handig zijn. Je kunt bijvoorbeeld friet en snacks tegelijk bakken, of kip en groenten apart houden. Sommige modellen hebben zelfs verschillende temperaturen per zone, wat handig is als je twee gerechten met verschillende bereidingstijden wilt combineren. Nadeel is dat deze airfryers vaak groter en duurder zijn. Gebruik je die tweede zone maar zelden, dan ben je waarschijnlijk beter af met een enkelvoudig model met iets meer inhoud.

Met deze punten in je achterhoofd vind je sneller een airfryer die past bij jullie eetmomenten. Een model dat niet te groot of duur is, maar wel genoeg aankan. Want eerlijk is eerlijk: niemand wil ruzie om die laatste kipnugget!

Ook interessant: Van airfryer-groentje naar airfryer-pro in 9 stappen