De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 7

De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 7

Geplaatst: 11 maart 2023 - 09:28

Laura Jenny

Onlangs werd bekend dat Warner Bros er mogelijk toch vanaf ziet om HBO Max en Discovery+ samen te voegen. Het is nog niet officieel aangekondigd, maar het zou wel veel schelen voor de fans van documentaires. Discovery+ is in de VS namelijk een stuk goedkoper dan HBO Max. Maar goed: er zijn ook nog andere streamingdiensten. Dit is wat er deze week zoal te zien is.

Red Rose (Netflix)

Genre: Horror
Jaar: 2022-heden
Regie: Michael Clarkson en Paul Clarkson
Cast: Amelia Clarkson, Natalie Blair, Ali Khan en Harry Redding
Duur: 45 minuten per aflevering
IMDb-link

Je ziet ze niet vaak, serieuze Britse horrorseries. Red Rose is bovendien geproduceerd door de BBC, en dat zegt vaak wel iets over de kwaliteit. Er zijn nu eenmaal een hoop slechte horrorproducties, maar deze serie weet de juiste toon te zetten. Red Rose is een app die een aantal scholieren flink in zijn macht houdt. Ze moeten van de app allerlei opdrachten uitvoeren, anders komen ze in de problemen. De serie wordt wel omschreven als ‘griezeliger dan Black Mirror’ en als je je eenmaal in Red Rose hebt vastgebeten, zul je voortaan op een andere manier naar de apps op je smartphone kijken.

Watch on YouTube

Mission: Impossible - Fallout (Netflix)

Genre: Actie
Jaar: 2018
Regie: Christopher McQuarrie
Cast: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg en Rebecca Ferguson
Duur: 2 uur en 27 minutten
IMDb-link

Geen fan van horror, maar heb je wel behoefte aan een beetje spanning? Hoofdrolspeler Ethan Hunt is in Fallout terug om de wereld weer eens uit een benarde positie te redden. In dit deel uit de Mission: Impossible-serie werkt Ethan samen met zijn team aan een samenwerking met de CIA. Maar of dat wel zou handig is..? Net als andere films uit de serie is ook hier het recept inmiddels bekend: spectaculaire achtervolgingen, prachtige locaties en vooral heel veel Tom Cruise. Maar dat smaakt nog steeds erg goed, zeker tijdens het wachten op het nieuwste deel dat later dit jaar verschijnt.

Watch on YouTube

Hello Tomorrow! (Apple TV+)

Genre: Comedy
Jaar: 2023-heden
Regie: Amit Bhalla en Lucas Jansen
Cast: Billy Crudup, Haneefah Wood, Alison Pill en Nicholas Podany
Duur: 45 minuten per aflevering
IMDb-link

Menig ruimte-organisatie droomt ervan: huizen bouwen op de maan en op Mars. In de serie Hello Tomorrow! volgen we een team onder leiding van Jack Billings (Billy Crudup) dat zorgt voor de verkoop van huizen op de maan. Lekker langs de deuren van de archetypische suburbs in fifties-Amerika om de verkopen rond te maken. Het concept is zeer goed uitgedacht, de art-direction is fenomenaal en dit zou best eens een gouden serie kunnen zijn voor Apple TV+. Het mooiste is dat het ondanks de vele ultrafuturistische zaken alsnog een serie is die zomaar bewaarheid zou kunnen worden. Nou ja, tot op zekere hoogte dan...

Watch on YouTube

Incognito (Videoland)

Genre: Crime
Jaar: 2023
Regie: Thomas Korthals Altes
Cast: Melody Klaver, Juliette van Ardenne, Dragan Bakema en Jaap Spijkers
Duur: 50 minuten per aflevering
IMDb-link

Als Videoland ergens goed in is, dan is het wel in het maken van crimeseries. De Nederlandse streamingdienst maakte zichzelf onsterfelijk met Mocro Maffia en volgde dat succes in 2022 op met de serie Sleepers. Daar doet het nu nog een schepje bovenop met Incognito, waarin een undercoveragent het leven van een vrouw moet zien te infiltreren waarvan wordt gedacht dat ze mogelijk een topcrimineel is. Al snel blijkt echter dat deze agent misschien toch andere motieven heeft voor zijn daden.

Watch on YouTube

The House that Dragons Built (HBO Max)

Genre: Documentaire
Jaar: 2023
Regie: Ryan J. Condal
Cast: Rhys Ifans, Matt Smith en Emma D’Arcy
Duur: 25 minuten
IMDb-link

HBO Max heeft weer een groot succes binnengesleept met House of the Dragon, de spin-off van Game of Thrones. In de serie The House that Dragons Built kun je zien hoe die serie tot stand is gekomen en wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote, dure productie. Er zijn meer dan dan 100 interviews gehouden, waarbij de cast en crew 10 maanden lang werden gevolgd. Dit resulteert in een 4,5 uur durende documentaireserie waarin je nog dieper in de wereld van de Targaryens kunt duiken.

Watch on YouTube

Alles al gekeken? Bekijk dan op Disney+ eens The Hair Tales, waarin je wordt meegenomen in de haardracht, cultuur en identiteit van zwarte vrouwen als Issa Rae, CHIKA, Marsai Martin, Chloe Bailey en Oprah Winfrey, gehost door Tracee Ellis Ross. Tot volgende week!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000