De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 8

De beste nieuwe films en series op streamingdiensten - week 8

Televisie

Geplaatst: 18 maart 2023 - 11:29

Laura Jenny

Onlangs maakte Netflix bekend van welke 17 series er binnenkort een nieuw seizoen uitkomt. Sex/Life, Shadow and Bone, Riverdale en Next In Fashion bijvoorbeeld. Genoeg te zien dus de komende tijd, maar wat is er nieuw op alle streamingdiensten? Lees het hier!

Nieuwe tv nodig?

Want deze films en series kijk je natuurlijk alleen op de beste televisies!

Drive to Survive (Netflix)

Genre: documentaire
Jaar: 2019-heden
Regie: James Gay-Rees, Paul Martin, Sophie Todd
Cast: ongeveer iedereen die iets betekent binnen de Formule 1
Duur: 40 minuten per aflevering
IMDb-link

Deze Netflix-serie heeft ervoor gezorgd dat heel veel Amerikanen opeens oog hadden voor Formule 1. De makers van Drive to Survive weten er ook altijd wel een dramatische optekening van te maken, waarin zowel teams als coureurs vaak lijnrecht tegenover elkaar worden geplaatst. Die dramatisering is iets wat kampioen Max Verstappen niet kan waarderen en waarom hij het afgelopen seizoen 'missing in action' was. Maar nu is hij terug, na betere afspraken met de makers, al schijnt er door de streamingdienst nog steeds volop op controverse te worden ingezet. Geeft niets: het is een heerlijke serie waarin we een kijkje achter de schermen krijgen bij een van onze favoriete sporten.

Watch on YouTube

Clerks III (Netflix)

Genre: Zwarte comedy
Jaar: 2022
Regie: Kevin Smith
Cast: Kevin Smith, Jason Mewes, Rosario Dawson
Duur: 1 uur en 40 minutten
IMDb-link

Het is een klassieker: Clerks. De film die draait om een handjevol mensen in een videotheek (voor de jongere lezers: dat is een bedrijf dat videobanden verhuurt, de manier waarop je vroeger films keek) wist in 1994 de harten te stelen van velen. Dat is vooral te danken aan Kevin Smith, een enorm charismatische ultranerd die inmiddels zijn sporen ook op vele andere manieren heeft verdiend. Nu is hij terug in Clerks III, waarin hij net als in de eerste twee films zowel de regie in handen heeft als een rol. De film belooft een veel modernere versie te worden, en er komen zelfs nieuwerwetse zaken als non-fungible tokens (NFT’s) voorbij. De Clerks-films betekenden destijds trouwens ook de geboorte van het bekende duo Jay en Silent Bob, de stoners die ook in deze laatste film weer van de partij zijn.

Watch on YouTube

Playing with Power: The Nintendo Story (Prime Video)

Genre: Documentaire
Jaar: 2021
Regie: Jeremy Snead
Cast: Sean Astin, Wil Wheaton, Alison Haislip, Cliff Bleszinski
Duur: 45 minuten per aflevering
IMDb-link

Deze week gaan we voor twee documentaires, want ook Playing with Power: The Nintendo Story is het bekijken waard. Hierin wordt het verhaal opgetekend van een van de meest geliefde gamehuizen ter wereld: Nintendo. Het Japanse bedrijf claimt met zijn gameconsoles al sinds de jaren 80 een plekje in menig huishouden. Bekende Nintendo-personages zijn Mario, Link (uit The Legend of Zelda) en Samus Aran (Metroid). En dat zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire, want dit is het verhaal van hoe een bedrijf besloot het roer om te gooien en videogames te gaan maken, en natuurlijk wat het ze uiteindelijk heeft gebracht.

Watch on YouTube

Kom Hier Dat Ik U Kus (HBO Max)

Genre: Drama
Jaar: 2020
Regie: Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden
Cast: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir
Duur: 1 uur en 40 minuten
IMDb-link

HBO Max mag dan geen geld meer investeren in lokale eigen producties, het zet gelukkig nog wel lokale producties online. Zo is nu het Vlaamse Kom Hier Dat Ik U Kus te zien, een film over een meisje dat moet dealen met het verlies van haar moeder, het arriveren van haar stiefmoeder en daarbovenop ook nog eens het volwassen worden. Gaat ze er alles aan doen om iedereen tevreden te stellen, of komt ze er toch achter dat ze beter haar eigen geluk kan najagen? Een mooi coming-of-age-verhaal dat een Gouden Kalf kreeg voor Beste Regie en genomineerd was voor Beste Film. 

Watch on YouTube

Liaison (Apple TV+)

Genre: Thriller
Jaar: 2023
Regie: Virginie Brac, Stephen Hopkins
Cast: Daniel Francis, Lyna Dubarry, Vincent Cassel, Eva Green
Duur: 25 minuten per aflevering
IMDb-link

Wil je liever op het puntje van je stoel zitten? De eerste Franstalige serie op Apple TV+ is Liaison en die belooft een flinke dosis actie, spanning en intrige met zich mee te brengen. Het draait helemaal om de invloed die je keuzes in het verleden hebben op de toekomst. Maar dan met heel veel spionage, onverwachte wendingen en actie, en dat tegen een achtergrondverhaal over – hoe kan het ook anders – de liefde.

Watch on YouTube0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000