Nieuw op Disney+: beste series en films van juli

Nieuw op Disney+: beste series en films van juli

Muziek & films

Geplaatst: 7 juli 2022 - 05:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Natuurlijk bevat Disney+ álle bekende klassiekers van de wereldberoemde filmstudio. Daarnaast voegt dit populaire streamingplatform iedere maand een verse lading films, series en documentaires aan de almaar uitdijende catalogus toe. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Welke titels komen er in juli online? Dit is er nieuw op Disney+.

Under the Banner of Heaven (seizoen 1)

Op 27 juli verschijnt er een kersverse misdaadserie op het streamingplatform van Disney. Under the Banner of Heaven vertelt het waargebeurde verhaal van een detective uit Utah. Jeb Pyre is fanatiek aanhanger van de mormoonse kerk. Na een dubbele moord op een jonge vrouw en haar dochtertje van vijftien maanden probeert de detective een balans tussen gerechtigheid en zijn geloofsovertuiging te vinden. Het blijkt dat een gerenommeerde familie binnen de christelijke gemeenschap verband houdt met de gruwelijkheden. De zeven afleveringen spelen zich af in de jaren ’80. Jeb Pyre wordt vertolkt door de bekende acteur Andrew Garfield. 

Pistol (seizoen 1)

Met Pistol verschijnt er op 6 juli een serie over de opkomst en ondergang van de Sex Pistols. Hoewel de voormalige punkband uit de jaren ’70 relatief weinig muziek heeft uitgebracht, worden ze als dé grondleggers van de punkbeweging gezien. Het doek viel al na enkele jaren voor de muziekgroep. Onder meer overmatig gebruik van diverse genotsmiddelen lag hieraan ten grondslag. Zo overleed de bassist Sid Vicious op 21-jarige leeftijd aan een overdosis. Kort daarvoor stierf zijn vriendin onder verdachte omstandigheden. 

De lancering van Pistol ligt gevoelig. De serie is namelijk gebaseerd op een boek van bandoprichter Steve Jones, maar zanger John Lydon (oftewel Johnny Rotten) is niet blij met de zes afleveringen. Volgens hem creëert Disney+ van de Sex Pistols een sprookje. Bekijk hieronder alvast de trailer en oordeel zelf!

The Princess

Abonnees kunnen vanaf 1 juli het sprookjesdrama The Princess op Disney+ bewonderen. Het hoofdpersonage heeft een rebels karakter en weigert om te trouwen met prins Julius. Ze vindt hem niet leuk en maakt op liefdesgebied graag haar eigen keuzes. Helaas bepaalt de huidige koning dat de twee alsnog in het huwelijksbootje moeten stappen. De prinses wil dat niet, waarna Julius haar opsluit in een afgelegen toren van het kasteel. 

De bloedmooie prinses draagt een groot geheim met zich mee. Ze beheerst namelijk nogal wat vechtskills, waarbij ze niet schuwt om een zwaard en ketting ter hand te nemen. De wraak zal zoet zijn! Lukt het haar om het koninkrijk te behoeden voor de beoogde troonopvolger Julius? De Amerikaanse actrice Joey King neemt de rol van prinses voor haar rekening.

America The Beautiful

Er belanden geregeld prachtige natuurseries van National Geographic op Disney+. America The Beautiful is hiervan een uitstekend voorbeeld. De zes afleveringen zijn vanaf 4 juli te zien. Zoals de naam al doet vermoeden, zoomt deze docureeks in op de Amerikaanse flora en fauna. Om precies te zijn het noorden. 

Uiteraard komt de zwarte beer voorbij, maar de serie besteedt ook aandacht aan allerlei andere interessante dieren. Denk onder meer aan de wolf, bultrug, uil, slang, poema, adelaar en alligator. Vanzelfsprekend is er hierbij volop aandacht voor de prachtige natuur. Verwacht veel beelden van gebergten, woestijnen, oceanen en rivieren. 

Voor de opnames monteerden de filmmakers zelfs camera’s op straaljagers. Dat resulteerde in indrukwekkende beelden. De afleveringen zijn ingesproken door de voormalig topbasketballer Michael Jordan. 

Aftershock

In de Verenigde Staten krijgen donkere moeders in bepaalde ziekenhuizen nog altijd niet de medische zorg die ze soms zo hard nodig hebben. Hierdoor sterven er op jaarbasis opvallend veel zwarte vrouwen aan de complicaties van een bevalling. De kritische documentaire Aftershock heeft als doel om dat voor eens en altijd te veranderen. Twee mannelijke nabestaanden ontpoppen zich tot activisten, waarbij ze de Amerikaanse autoriteiten proberen wakker te schudden. Aftershock gaat op 19 juli in première.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000