© CIDimport

Review: Teufel REAL blue

Hifi

Geplaatst: 1 januari 2018 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:23

Redactie

Teufel timmert al een poosje hard aan de weg met zijn draadloze koptelefoons en de Real Blue is op dit gebied de jongste telg in het assortiment.

Een headset waar het vakmanschap duidelijk in terug te zien is, of eigenlijk: te horen is. De audiokwaliteit is voor een koptelefoon in deze prijsklasse simpelweg top. De geluidsbalans is scherp afgesteld, met een lichte nadruk op lage tonen ten opzichte van de hoge. De bas wordt net wat steviger neergezet om een mooi vol geluid waar te maken, zonder dat er in doorgeslagen wordt.

Kneller

Wat betreft bouw is dit daarnaast een van de lichtste headsets die we de afgelopen tijd gedragen hebben. Het lijkt daardoor in eerste instantie alsof u de Real Blue probleemloos uren achter elkaar kunt dragen. Toch valt dat een beetje tegen door het opvallend dunne materiaal tussen de klankkast en uw oor, wat ervoor zorgt dat de headset na een poosje wat kan irriteren. Verder zijn er enkel fysieke knoppen voor het inschakelen van de headset en voor het koppelen via bluetooth.

Op uw wenken bediend

De overige bediening vindt plaats middels touch, de rechter-oorschelp is namelijk aanrakingsgevoelig. Dat werkt heel intuïtief: veeg omhoog en omlaag om het volume te regelen en heen en weer om een volgend of vorig nummer te starten. Dit gedeelte is alleen wel erg gevoelig. Het komt dikwijls voor dat we per ongeluk de muziek stoppen omdat we de headset even herpositioneren. Maar al met al zijn dit slechts kleine smetjes op een koptelefoon die verder alleszins overtuigt. Voor 60 euro meer verkoopt Teufel overigens ook een exemplaar met ruisonderdrukking.

Conclusie

Draagcomfort kan beter, maar de audiokwaliteit is top.

Pluspunten
Indrukwekkend geluid, inklapbaar met stevige opberghoes.
Minpunten
Knelt snel, touchbediening te gevoelig.

Adviesprijs: vanaf € 169,99

Voor meer informatie: https://www.teufelaudio.nl/koptelefoons/real-blue-p16584.html

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000