Video: hands-on Motorola Xoom tablet

© CIDimport

Video: hands-on Motorola Xoom tablet

Geplaatst: 22 maart 2011 - 13:34

Aangepast: 20 september 2022 - 07:39

Redactie ID.nl

Met dank aan Vincent Everts, u weet wel, die van de Segway, konden wij onze blik even laten gaan over de Motorola Xoom.

Video: hands-on Motorola Xoom tablet

Met dank aan Vincent Everts, u weet wel, die van de Segway, konden wij onze blik even laten gaan over de Motorola Xoom. Dit is één van de eerste tablets met besturingssysteem Android 3.0. Deze versie van het besturingssysteem van Google is de eerste versie die geschikt is gemaakt voor tablets. En dat is te merken!

De Motorola Xoom is snel, de interface ziet er heel gelikt uit en het gewicht is nauwelijks zwaarder dan dat van de iPad1. Motorola heeft erg zijn best gedaan om er iets bijzonders van te maken. Het bladeren door de startschermen gaat soepel en ziet er mooi uit, de browser is netjes en overzichtelijk, al kunnen een aantal zaken daar nog wel wat handiger. Het is in eerste instantie namelijk totaal niet duidelijk hoe je een url in kunt tikken. Verder is de muziekspeler erg mooi vormgegeven, met een duidelijke coverflow waar zelfs Apple ‘u’ tegen mag zeggen.

Qua specs doet deze tablet niet onder voor de nieuwe iPad2, hij is alleen wat zwaarder en minder dun. Er zit een 1Ghz Dual Core processor in, aan de achterkant een 5-megapixelcamera met led flitslicht en aan de voorkant een 2-megapixelcameraatje. Video kan worden opgenomen in 720p. Verder zitten er alle mogelijke sensors in, nabijheidssensor, gyroscoop, barometer, omgevingslicht. Ook een micro-usb en hdmi-aansluiting zijn aanwezig. De batterij zou zo’n 10 uur mee moeten kunnen als wifi aanstaat en 9 uur bij 3G. Kost allemaal wel wat: vermoedelijk 699 euro. Maar voordat de Xoom in Nederland te krijgen is, verschijnt waarschijnlijk eerst de Samsung Galaxy Tab 10.1. Dat wordt nog spannend!

Kijkt u even mee naar deze korte introductie van de Motorola Xoom? 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten