Waar voor je geld: 5 (spot)goedkope soundbars van maximaal 300 euro

Waar voor je geld: 5 (spot)goedkope soundbars van maximaal 300 euro

Geplaatst: 7 november 2023 - 13:01

Aangepast: 23 april 2024 - 08:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een goedkope soundbar met goed geluid? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de soundbars bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 300 euro. De prijzen kunnen schommelen!

Bose Solo Soundbar Series II

Deze goedkope soundbar verbetert het tv-geluid aanzienlijk. De Britse speakerspecialist Bose heeft tenslotte een reputatie hoog te houden. De Solo Soundbar Series II heeft een breedte van 55 centimeter, zodat je hem prima onder een wat kleinere televisie kunt neerzetten. Ideaal voor in de slaapkamer! Ophangen is met de bijgesloten muurbeugel trouwens ook mogelijk. De achterzijde bevat een analoge, optische en coaxiale ingang. Naast een beeldbuis sluit je dus probleemloos een andere audiobron aan, zoals een cd-speler. Daarnaast kun je afspeellijsten en podcasts afkomstig van de bekende muziekdiensten streamen. Verbind hiervoor je smartphone of tablet via bluetooth.

Twee fullrange-drivers zijn verantwoordelijk voor de geluidsweergave. Vergeleken met de veelal blikkerige speakers van de meeste televisies kun je gesprekken daardoor beter volgen. Er is zelfs een speciale dialoogmodus, waarbij de Soundbar Series II extra nadruk op stemmen legt. Bose levert een compacte afstandsbediening mee. Kies daarmee onder meer de gewenste bron en pas het basniveau aan.

0

Powered by

logo

Samsung HW-S60B

Voor een audioproduct in deze prijsklasse heeft de Samsung HW-S60B een heleboel te bieden. Zo stream je via Apple AirPlay 2 of Spotify Connect rechtstreeks je favoriete muziek naar de soundbar. Je koppelt het apparaat hiervoor aan het draadloze thuisnetwerk. Als alternatief kun je ook rechtstreeks je smartphone met de HW-S60B verbinden. Je gebruikt in dat geval bluetooth. Tijdens het kijken naar videostreams is de ondersteuning voor Dolby Atmos een pluspunt. Je ervaart hierdoor een ruimtelijker geluid, waarbij je audio-effecten uit verschillende richtingen hoort.

De behuizing heeft een breedte van 67 centimeter. Ondanks het bescheiden formaat is de HW-S60B goed voor een opgegeven vermogen van maximaal 200 watt. Dat zorgt in een kleine tot middelgrote kamer voor een vol geluid. Er zijn in totaal drie tweeters en vier woofers ingebouwd. De achterzijde heeft een HDMI-poort, zodat je vrijwel elke hedendaagse televisie op deze soundbar kunt aansluiten. Ten slotte zijn er een slanke afstandsbediening en muurbevestigingskit inbegrepen.

0

Powered by

logo

JBL Bar 2.1

Zoek je een betaalbare soundbar met een losse subwoofer? Verdiep je dan eens in de JBL Bar 2.1. Lange kabels leggen is niet nodig, want deze ruim bemeten basspeaker communiceert draadloos met het hoofdsysteem. Naast heldere hoge tonen en een krachtig middengebied produceert deze soundbar een diepe laag. Kies met de afstandsbediening het gewenste basniveau. De langwerpige behuizing heeft een breedte van 96,5 centimeter. Hij past dus goed onder een (middel)grote televisie. Je kunt de speaker neerzetten of ophangen; de fabrikant levert een muurbeugel mee.

Voor de verbinding met een beeldbuis kies je tussen HDMI en de optische ingang. Onder leiding van vier woofers en twee tweeters realiseert de Bar 2.1 een ruimtevullend geluid. De soundbar kan een Dolby Digital-audiospoor verwerken, zodat je tijdens tv-programma’s, films en series surround-effecten ervaart. Daarnaast is dit audiosysteem ook geschikt voor het luisteren van muziek. Verbind je smartphone via bluetooth en stream afspeellijsten vanaf Spotify of een andere muziekdienst.

0

Powered by

logo

LG DS40Q

Veel goedkoper ga je een soundbar met een draadloze subwoofer niet vinden! Het is ook nog eens een duurzame keuze. De LG DS40Q bestaat namelijk grotendeels uit gerecyclede materialen, zoals de kunststof behuizing en speakerstof. Ook de verpakking is duurzaam geproduceerd. Deze soundbar meet 76 centimeter breed, zodat hij goed matcht met middelgrote televisies. De achterzijde bevat twee HDMI-aansluitingen en een optische ingang. Je kunt naast een televisie dus nog twee andere apparaten aansluiten.

De DS40Q levert een totaal opgegeven uitgangsvermogen van 300 watt. Voor fervente streamers is de ondersteuning voor het moderne surround-formaat Dolby Atmos een pluspunt. Tijdens films en series hoor je allerlei geluidseffecten om je heen. Je gebruikt de DS40Q ook moeiteloos voor muziekdoeleinden. Zo kun je een smartphone of tablet via bluetooth verbinden, waarna je afspeellijsten of albums op deze soundbar loslaat. Tot slot heeft de achterzijde nog een usb-aansluiting. Prik hierin een usb-stick of externe harde schijf en luister naar je favoriete mp3’tjes of andere audiobestanden.

0

Powered by

logo

Denon DHT-S217

Wil je een ruime soundbar met een hoge geluidskwaliteit? Dit exemplaar van het gerenommeerde hifimerk Denon is een goede én prijsvriendelijke keuze. De chic ogende behuizing heeft een breedte van 89 centimeter. Dit product is hierdoor een goede combinatie met (middel)grote televisies. Gunstig is de hoogte van slechts 6,7 centimeter. Hierdoor plaats je de DHT-S217 probleemloos voor de meeste televisies. Als alternatief kun je hem ook aan de wand bevestigen. Aan de hand van het meegeleverde sjabloon boor je hiervoor twee schroeven in de muur.

Deze soundbar bevat twee gevoelige tweeters en twee middentoners. Opvallend is dat er aan weerszijden van de behuizing twee subwoofers zijn geïntegreerd. Dankzij deze zes audiodrivers zijn het hoog, midden en laag goed vertegenwoordigd. Voor gebruikers van videodiensten komt de ondersteuning van Doby Atmos goed van pas. Als je naar muziek wilt luisteren, stream je rechtstreeks liedjes vanaf een smartphone. Dat werkt met behulp van bluetooth. Voor een soundbar in dit prijssegment telt de achterzijde verrassend veel aansluitingen. Met tweemaal HDMI, usb, s/pdif (optisch) en analoog kun je alle kanten op. Tot slot is er ook nog een subwoofer-uitgang.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten