Waar voor je geld: 5 draagbare radio's om de sportzomer te volgen

© JBL

Waar voor je geld: 5 draagbare radio's om de sportzomer te volgen

Geplaatst: 4 juli 2024 - 17:39

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Wil je de EK Voetbal, Tour de France en Olympische Spelen op de voet volgen, terwijl je op een strandbedje ligt? Vandaag hebben we vijf betaalbare portable radio's voor je gespot.

JBL Tuner 2

De breed verkrijgbare JBL Tuner 2 is een compacte DAB+-radio met geïntegreerde accu. Zodra je op de Scan-knop drukt, zoekt het apparaat naar beschikbare zenders. Gebruik de pijltjes om langs alle radiostations te zappen. Je kunt vijf favoriete kanalen in het geheugen opslaan. Hiervoor druk je aan de bovenzijde op de cijfertoetsen. Is er ergens geen DAB+-signaal beschikbaar? Er is als alternatief ook een FM-ontvanger ingebouwd. Verder kun je ook nog afspeellijsten, podcasts en luisterboeken vanaf een smartphone streamen. Verbind een mobiele apparaat met bluetooth en open vervolgens een muziek-app, zoals Spotify of Apple Music.

Je gebruikt de Tuner 2 probleemloos buiten, bijvoorbeeld in een park of op het strand. De stevige kunststof behuizing voldoet aan de IPx7-norm en is dus waterbestendig. Een volle accu is goed voor een speeltijd tot hoogstens twaalf uur, al hangt de werkelijke gebruiksduur af van het volume. Met een grote plus- en minknop kies je een aangenaam geluidsniveau. Links naast de speaker zit een klein display, waarop je de huidige radiozender en het resterende batterijniveau kunt bekijken. De Tuner 2 is te koop in een zwarte en witte uitvoering.

0

Powered by

logo

Sangean MMR-88 DAB

Luister je geregeld buiten radio, dan is dit model van Sangean een goede keuze. De geelkleurige behuizing heeft aan de bovenzijde een zonnepaneeltje. Als je de MMR-88 DAB op een zonnige plek neerzet, laadt de ingebouwde accu van 850 mAh vanzelf op. Daarnaast kun je de batterij ook met de aanwezige slinger opladen. Een minuut draaien resulteert in een luistertijd van ongeveer vijf minuten. Dit apparaat fungeert daarmee prima als noodradio. Overigens levert de fabrikant een usb-kabel mee, zodat je de accu ook gewoon via netstroom kunt opladen.

Deze radio ondersteunt zowel FM als DAB+. Druk op de pijltjesknoppen en zie de namen van de beschikbare radiostations op het display voorbijkomen. Je kunt maximaal twintig voorkeuzezenders instellen. Voor kampeerders komt de geïntegreerde ledlamp goed van pas. Die is namelijk behoorlijk fel, waarbij je tussen vier lichtstanden kunt kiezen. De robuuste behuizing kan wel een stootje hebben. Zo bevatten de hoeken rubberen stootranden, waardoor het apparaat niet zo gauw beschadigd raakt.

0

Powered by

logo

Makita MR004G

De Makita MR004G is een stevige bouwradio die je bijvoorbeeld op een bouwplaats of in een garage kunt neerzetten. In de eerste plaats hebben de twee geïntegreerde speakers een groot bereik, waardoor je in een ruime loods naar radio luistert. Daarnaast is de nogal stevige behuizing bestand tegen stof en vocht, want dit product voldoet aan de IP65-norm. Hoewel het apparaat ruim vier kilo weegt, kun je hem aan het handvat evengoed eenvoudig verplaatsen. Kies op het eenvoudige bedieningspaneel tussen DAB+ en FM als radiobron. Je kunt ook zelf een muziekalbum of podcast selecteren. Verbind een smartphone via bluetooth en bepaal vervolgens waarnaar je wilt luisteren.

Ben je op een afgelegen plek aan het werk (of op vakantie)? Dankzij de powerbankfunctie kun je een mobiel apparaat opladen. Prik hiervoor de usb-kabel van bijvoorbeeld een smartphone of smartwatch in de behuizing. Houd er rekening mee dat er geen accu is inbegrepen. Je kunt hiervoor een Makita CXT-, LXT- of XGT-accu gebruiken. Wie al gereedschap van het Japanse merk bezit, heeft waarschijnlijk al een geschikte accu liggen. Zoek je een oplaadbare batterij met een lange luistertijd? Volgens Makita kun je met dit exemplaar op een enkele acculading tot dertig uur luisteren.

0

Powered by

logo

Lees ook: Ontvangstproblemen met je DAB+-radio? Zo los je het op!

Philips AZB798T/12

Zoek je een mobiel audiosysteem met veel luisteropties? Met de Philips AZB798T/12 kun je alle kanten op. Stop zes LR20-batterijen in de behuizing en zet hem overal neer. Je kunt dit apparaat ook met netstroom verbinden. Zorg in elk geval voor een droge plek, want de behuizing kan niet tegen vocht. Voor het luisteren van radio kies je DAB+ of FM als bron. Is er geen radiosignaal, dan koppel je hem als alternatief aan een smartphone. Je luistert dan via internet naar een zender en geeft het audiosignaal middels bluetooth aan de AZB798T/12 door. Je kunt desgewenst ook Spotify, Apple Music of een andere muziek-app openen.

Dit handzame audiosysteem heeft nog veel meer afspeelopties. Zo kun je cd's en cassettes in de behuizing kwijt. Daarnaast kan de AZB798T/12 ook overweg met mp3- en wma-bestanden. Sluit hiervoor een usb-stick of externe harde schijf aan. Wil je iets anders horen? Je switcht vanaf je luie tuin- of campingstoel eenvoudig tussen alle audiobronnen. Philips levert namelijk een bescheiden afstandsbediening mee. Dankzij twee speakers en evenzoveel basreflex-poorten produceert dit audiosysteem een behoorlijk vol geluid.

0

Powered by

logo

Kenwood CR-M30DAB-B

De Kenwood CR-M30DAB-B neem je makkelijk mee op vakantie. Deze draagbare radio weegt slechts 320 gram, zodat je de sportzomer overal kunt volgen. Gebruik hiervoor de geïntegreerde DAB+- of FM-ontvanger. Je stelt maximaal veertig(!) voorkeuzezenders in. Handig is dat je ook in het buitenland naar Nederlandse radio kunt luisteren. Verbind gewoon een smartphone via bluetooth en open je favoriete radio-app. Uiteraard kies je op het mobiele toestel net zo makkelijk een muziekalbum, podcast of luisterboek.

Ondanks het lage prijskaartje heeft de CR-M30DAB-B een fraai kleurendisplay. Hierop bekijk je zenderinformatie en stel je eventueel een wekker in. Verder kun je het resterende batterijpercentage en de sterkte van het radiosignaal aflezen. Een volgeladen accu is goed voor een luistertijd tot drie uur. Je kunt kiezen tussen verschillende kleurstellingen, namelijk zwart, wit en wit/roze.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten