Spotify met browser-app?

© Andreas Prott - stock.adobe.com

Spotify met browser-app?

Geplaatst: 11 september 2012 - 10:29

Aangepast: 23 april 2024 - 09:29

Ger Elskamp

Waarschijnlijk komt Spotify met een browser-app, zodat de nu bestaande destkop-app niet langer nodig is. Met deze app ben je beter instaat om nieuwe muziek te ontdekken. Ook is er sprake van dat de abonnementsprijs voor de mobiele Spotify-app wordt verlaagd.

Het gerucht van een browser-app die de huidige Spotify-apllicatie moet vervangen (of er naast werkt), lijkt niet onwaarschijnlijk. Hoewel er eerder dit jaar een nieuwe Spotify app voor de iPad uitkwam en de app voor Android werd vernieuwd, wordt er aan de desktop-versie vrij weinig gesleuteld. Ook ziet Spotify wel brood in het web, want na de Facebook-app is het gebruik van Spotify omhoog geschoten. In slechts zes weken tijd verdubbelde het dagelijkse bezoek bijna. Voor de samenwerking met Facebook waren er 1,33 miljoen dagelijkse bezoekers en momenteel staat de teller al op 7,7 miljoen waarvan 4 miljoen iedere maand 5 of 10 dollar betaalt voor een advertentievrij Spotify. Ook concurrerende streaming muziekdiensten als Sony Music Unlimited en Deezer gebruiken een web-app.

Geen verplichte koppeling Facebook

Onlangs werd nog bekend dat Nederlandse gebruikers van Spotify niet meer een Facebook-account nodig hebben om van Spotify gebruik te maken. Eerder werd die koppeling al afgeschaft in de VS en Duitsland nadat er hevig tegen de gedwongen koppeling is  geprotesteerd. Het feit dat je straks Spotify ook niet meer zou hoeven downloaden maar direct vanuit de browser kunt gebruiken, zal mogelijk voor nog meer abonnees zorgen.

Nieuwe muziek ontdekken

Naast het feit dat je al kunt zien waar je vrienden naar luisteren, wordt het je  in de nieuwe versie ook makkelijk gemaakt om je te abonneren op de afspeellijsten van mensen die niet tot je vriendenkring behoren, maar wel van muziek houden die in jouw straatje past. Spotify zal dergelijke personen dan aanraden. Ook valt te denken aan de afspeellijsten van beroemdheden, dj’s en muzikanten.

Pandora

Door met een web-versie te komen waarmee je beter in staat bent om nieuwe muziek te ontdekken, gaat Spotify nog meer de concurrentie aan met de muziekdienst Pandora (alleen voor de VS) die ook als browser-versie bestaat. Pandora zag zijn aandelenkoers al dalen door het nieuws dat Apple mogelijk ook met internetradio gaat komen. Extra concurrentie van Spotify zal die koers ook geen goed doen.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten