Spotify binnenkort beschikbaar via browser

© © Eugenio Marongiu

Spotify binnenkort beschikbaar via browser

Geplaatst: 16 november 2012 - 09:17

Aangepast: 23 april 2024 - 09:35

Ruud de

Spotify is volgend jaar beschikbaar voor iedereen via de webbrowser. De muziekdienst is nu bezig met het testen van de betaversie. Deze betaversie is beschikbaar voor muziekliefhebbers met een Facebook-account.

Tot nu toe konden gebruikers alleen genieten van Spotify na installatie van software op hun computer. De muziekdienst wil daar snel verandering in brengen en is van plan om op korte termijn een browserversie te lanceren.

De browserversie van Spotify heeft dezelfde basisfuncties als de desktopversie. Dat zijn een eenvoudige zoekfunctie, Spotify Radio, Playlists en What's New. Met de laatste kan nieuwe muziek worden ontdekt. De functies worden mooi in beeld gebracht met grote iconen, zodat deze ook op een touchscreen gemakkelijk bediend kan worden. De browserversie biedt nog geen ondersteuning voor apps.

De betaversie van de browser-gebaseerde client is momenteel bereikbaar via deze link. Om deze te gebruiken moet je inloggen op je Facebook-account. We hebben deze betaversie zelf even getest met Mozilla Firefox op een Windows 8 desktop, maar daar bleken de muziekstreams niet te werken. Misschien hangt dit af van het tijdstip en het aantal gebruikers dat is ingelogd. Andere journalisten melden dat Spotify in hun browser goed en snel werkt, dus het is het proberen waard.

De officiële lancering van de browser-gebaseerde Spotify is nog niet bekend. Spotify zal hierover meer informatie geven in het eerste kwartaal van volgend jaar, meldt Engadget.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten