Review: Xiaomi Mi Watch Lite

© CIDimport

Review: Xiaomi Mi Watch Lite

Geplaatst: 8 april 2021 - 10:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:29

Redactie

Spreekt een smartwatch u aan, maar wilt u geen honderden euro’s uitgeven aan de modellen van bijvoorbeeld Huawei, Samsung en Apple? Dan is de Mi Watch Lite van prijsvechter Xiaomi een interessant alternatief.

Voor zes tientjes kunt u geen wonderen verwachten, maar het horloge bevalt beter dan we hadden verwacht. Hij draagt comfortabel, heeft een duidelijk kleurenscherm en biedt nauwkeurige routeregistratie via gps. De hartslagmeter werkt ook naar behoren en het horloge kan app-notificaties van uw smartphone tonen. Met alle functionaliteiten ingeschakeld gaat de accu ongeveer acht dagen mee. Netjes! Opladen duurt twee uur.

Fijn is dat de Mi Watch Lite werkt met Android-smartphones en de iPhone. Sommige smartwatches zijn niet compatibel met de iPhone, terwijl de Apple Watch weer niet werkt met Android-toestellen. In vergelijking met dure smartwatches heeft die van Xiaomi wel een minder mooi scherm, kan hij niet bellen en minder soorten sportactiviteiten registreren. Logische bezuinigingen als u het ons vraagt.

Conclusie

Voordelige, complete smartwatch voor wie niet veel nodig heeft.

Adviesprijs: € 60,-

Voor meer informatie: www.mi.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000