Tandenpoetsen met kids? Met apps wordt poetsen een feest!

© Stanislaw Mikulski - stock.adobe.com

Tandenpoetsen met kids? Met apps wordt poetsen een feest!

Geplaatst: 3 december 2022 - 09:31

Lisse van de Groep

Tandenpoetsen bij kinderen kan een flinke uitdaging zijn. Veel kinderen hebben geen zin in dit dagelijks terugkerende ritueel. Het is niet leuk, het doet soms pijn en kinderen hebben vaak nog weinig boodschap aan het feit dat poetsen goed is voor je tanden. Interactieve tandenborstels, die je koppelt aan een app, maken van poetsen met apps wél een feestje! In dit artikel vertellen we je er alles over.

Waarom kiezen voor een smart tandenborstel met app voor kinderen?

Als je kinderen hebt, dan weet je dat het poetsen van hun tanden niet altijd een makkelijk klusje is. Veel kinderen vinden tandenpoetsen vervelend. Toch is tandenpoetsen ontzettend belangrijk, want door twee keer per dag de tanden te poetsen wordt tandplak verwijderd, waardoor de kans op gaatjes afneemt en het gebit sterker blijft.

 

Tandenpoetsen met een smart tandenborstel met app maakt het dagelijkse tandenpoetsritueel een stuk leuker. Kinderen leren spelenderwijs poetsen en worden begeleid met leuke spelletjes in de app die hen motiveren om beter en langer te poetsen. Zo kan je de Oral-B Kids elektrische tandenborstel bijvoorbeeld verbinden met de Oral-B Disney Magic Timer App. In deze app kunnen kinderen spelletjes spelen tijdens het poetsen. Hierdoor wordt het poetsen interessanter en is het geen enkel probleem meer om 2 minuten te blijven poetsen. En dat allemaal zonder strijd!

De Disney Magic Timer App Oral-B tanden  helpt kinderen met het poetsen van hun tanden.

Kinderen kunnen kiezen met welk Disney-personage ze willen poetsen. Kiezen voor bepaalde Marvel- of StarWars-poppetjes kan overigens ook.

 

Zien wat je doet in de tandenpoetsapp

Ook veel andere tandenpoetsapps werken met spelletjes waar een beloningssysteem in verwerkt zit. Kinderen kunnen bijvoorbeeld punten winnen als ze goed gepoetst hebben. Een ander voordeel van een tandenpoetsapp is dat kinderen goed kunnen zien waar ze al gepoetst hebben en waar nog niet. De tandenborstel en de app zijn met elkaar verbonden, waardoor je spelenderwijs in de app kunt zien welke tanden of kiezen er nog niet goed schoongepoetst zijn. Op die manier weet je zeker dat het tandenpoetsen niet alleen leuk is, maar ook effectief.  

Tandenpoetsen met kids? Met apps wordt poetsen een feest!-24694612

De Philips Sonicare For Kids helpt kinderen beter te poetsen.

 

Welke merken interactieve tandenborstels voor kinderen met app zijn er eigenlijk?

De markt voor elektrische tandenborstels wordt eigenlijk gedomineerd door twee merken: Philips en Oral-B. Ook als het gaat om smart tandenborstels voor kinderen kom je al snel uit op deze twee merken.

0

Powered by

logo
0

Powered by

logo

Poetst een smart tandenborstel ook écht beter?

Oké, dat zo’n smart tandenborstel en een app je kind motiveren om langer en beter te poetsen, dat klinkt misschien logisch. Maar is het ook echt zo dat kinderen béter poetsen met een smart tandenborstel? Het antwoord op die vraag is in de meeste gevallen ‘ja’. Een smart tandenborstel is namelijk uitgerust met de nieuwste technologie, waardoor er goed gekeken is welke druk, frequentie, snelheid en nauwkeurigheid er nodig zijn voor het beste poetsresultaat. De tandenborstels zijn bovendien meestal uitgerust met zachte borstelharen, waardoor je kind het poetsen niet als pijnlijk of vervelend hoeft te ervaren. Hierdoor zal een kind ook langer doorpoetsen dan met een tandenborstel waarbij de haartjes harder zijn.

 

Een moeder controleert of haar zoon goed zijn tanden heeft gepoetst

© Dean Hindmarch

Het verschil tussen een interactieve tandenborstel en poetsen met een timer

Maar kun je niet ook gewoon de tanden van je kindje poetsen met een timer? Ook dan kun je controleren of je kindje lang genoeg poetst. Natuurlijk is het poetsen met een 'gewone' elektrische tandenborstel ook een optie, alleen het beloningseffect is in dat geval minder dan wanneer je je kind laat poetsen met een smart tandenborstel. Met een interactieve tandenborstel wordt je kind echt gemotiveerd om de volle 2 minuten goed en effectief te blijven poetsen. Deze kans is kleiner met een gewone elektrische tandenborstel en een timer, omdat er dan geen externe factor is die het kind motiveert om de volledige 2 minuten goed te blijven poetsen.

 

Vergis je niet tussen een gewone elektrische tandenborstel en een smart tandenborstel!

Als je online gaat zoeken op ‘interactieve tandenborstel’, krijg je in je zoekresultaten ook snel de 'normale elektrische tandenborstels' voor kinderen. Dit zijn elektrische tandenborstels die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Vaak hebben deze elektrische tandenborstels een vrolijk kleurtje of staat er een tekenfilmfiguurtje op én is de borstel extra zacht voor het kindergebit. Deze tandenborstels zijn echter niet altijd te koppelen aan een app, waardoor het speleffect (en dus ook het motiverende effect) van de tandenborstel op de lange termijn ontbreekt. Maak in je online zoektocht dus echt onderscheid tussen elektrische tandenborstels en interactieve tandenborstels. 

VoordelenNadelen
Een interactieve tandenborstel motiveert je kind(eren) om goed te poetsen.Een interactieve tandenborstel voor kinderen is prijziger dan een normale, niet elektrische tandenborstel. De prijzen voor een goede smart tandenborstel met app beginnen vanaf ongeveer 40 euro.
Tandenpoetsen wordt leuk dankzij het speleffect.Je moet niet vergeten om de tandenborstel op te laden.
Dankzij de nieuwe technologie weet je zeker dat de tandenborstel de juiste druk uitoefent en met de juiste snelheid en frequentie roteert om tandplak effectief te verwijderen.
Ouders kunnen bij de meeste smart tandenborstels de poetsresultaten bekijken in de app, om te achterhalen of hun kind het gebit echt goed schoonpoetst.
Opzetborstels zijn speciaal ontworpen voor het (kleine) kindergebit.
Tandenpoetsen doet geen pijn, dankzij de zachte borstelhaartjes.
Smart tandenborstels voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren.

 

Watch on YouTube

 

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten