Krul- en stijltangen: nieuwe technologieën voor mooier én gezonder haar

© Monet - stock.adobe.com

Krul- en stijltangen: nieuwe technologieën voor mooier én gezonder haar

Geplaatst: 18 augustus 2023 - 10:32

Demi Schoenmakers

Krultangen en andere stylingtools helpen je om het kapsel van je dromen te maken. Maar, de hitte kan je haar beschadigen en daarom zoeken fabrikanten steeds naar nieuwe manieren om jouw haar mooi en zacht te maken en te houden.

Krul- en stijltangen zijn al lang een belangrijk onderdeel van het dagelijkse schoonheidsritueel van veel mensen. Of je nu prachtige krullen wil creëren of je haar moeiteloos stijl wil maken, deze stylingtools hebben de kracht om je look drastisch te veranderen. Toch kan dagelijks gebruik door de hitte schadelijk zijn. Daarom hebben fabrikanten zich in de afgelopen jaren gericht op het verbeteren van de technologie achter deze apparaten, waarbij de nadruk ligt op het verminderen van schade aan je haar en hoofdhuid.

De nieuwste technologieën

Innovaties in de wereld van krul- en stijltangen zijn gericht op het minimaliseren van hittebeschadiging, het verbeteren van de prestaties en het verlengen van de levensduur van het product. Eén van de meest opvallende technologische ontwikkelingen is het gebruik van geavanceerde materialen voor de hete platen. “Heel goed dat er steeds meer gedaan wordt aan de houdbaarheid van haar, want traditionele stijltangen bevatten vaak metalen platen, die het haar beschadigden door overmatige hitte”, zegt kapster Natasja Bakker. De tijden zijn veranderd en de nieuwste modellen zijn voortaan een stuk haar- én huidvriendelijker. Moderne varianten maken namelijk gebruik van keramiek, toermalijn of titanium. Deze materialen zijn natuurlijk en zorgen voor minder haarstress.

Keramische platen worden algemeen beschouwd als de beste keuze voor dagelijks gebruik, omdat ze de warmte gelijkmatig verdelen en het risico op hotspots verminderen. Toermalijn-geïnfundeerde platen genereren negatieve ionen, die de haarschubben sluiten en het haar glad en glanzend maken en wie wil dat nu niet? Titanium platen zijn lichtgewicht, verwarmen snel en zijn daardoor ideaal voor dik en grof haar. “Maar dat neemt niet weg dat veel stijlen slecht blijft voor het haar”, waarschuwt Bakker.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de introductie van ionische technologie in krul- en stijltangen. Dit helpt statische elektriciteit te verminderen en het haar glad te maken en dat zónder het gebruik van extreem hoge temperaturen. Hallo glanzend haar! 

Vooruitgang en voordelen

De vooruitgang in technologie heeft geresulteerd in tal van voordelen voor het haar en de hoofdhuid. Ten eerste zorgen de geavanceerde materialen en de ionische technologie ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor de kans op beschadiging van het haar aanzienlijk wordt verminderd. Dit zorgt voor minder gespleten haarpunten en minder uitdroging, waardoor het haar er gezonder uitziet en aanvoelt.

Bovendien hebben sommige merken slimme warmtesensoren geïntegreerd in hun krul- en stijltangen. Deze sensoren meten voortdurend de temperatuur van de platen en passen deze automatisch aan om oververhitting te voorkomen, zodat je lokken niet gefrituurd worden. Dat is een geruststelling voor iedereen die elke dag met de stijltang in de weer gaat. “Al kun je ook wonderen verrichten met een föhn (op koude stand)”, zegt Bakker. 

Stijltang om je haar steil te maken

© nfuru - stock.adobe.com

Innovatie en prijsklasse

Hoewel de nieuwste technologieën voor krul- en stijltangen vaak geïntroduceerd worden door duurdere merken, zijn er ook goedkopere merken die innovatie omarmen.

Bij het vergelijken van verschillende merken, is het belangrijk om te letten op de specificaties en functies die elk model biedt. Sommige budgetvriendelijke merken bieden keramische platen en ionische technologie tegen een lagere prijs, terwijl premiummerken misschien extra functies zoals slimme warmtesensoren en aanpasbare temperatuurinstellingen hebben.

Drogen en in model brengen: dat doe je met een föhnborstel

Lekker snel steil haar of een look met een slag erin!

Verschillende merken en prijscategorieën

Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende merken en prijsklassen met hun bijbehorende kenmerken:

  • Dyson Airwrap (Premium): De Dyson Airwrap maakt gebruik van de Coanda-effecttechnologie om het haar te stylen zonder extreme hitte. Het apparaat heeft verwisselbare opzetstukken voor verschillende stylingopties en is uitgerust met een intelligent warmteregelingssysteem.

0

Powered by

logo
  • GHD Gold Mini Stijltang (Premium): Deze stijltang heeft dual-zone technologie voor een gelijkmatige temperatuurregeling en een snelle opwarmtijd. De keramische platen helpen het haar glad te maken en te beschermen tegen beschadiging.

0

Powered by

logo
  • Remington Keratin Protect S8540 (Budget): De geavanceerde keramische coating is verrijkt met keratine en amandelolie waardoor je haar tijdens het stylen glanzend en sterker wordt. Deze stijltang is vriendelijk voor je haar en je portemonnee. Win-win!

0

Powered by

logo
  • BaByliss Pro Titanium-Iconic (Mid-range): Deze stijltang combineert de ion-technologie met titanische platen voor snelle opwarming en prachtig steil haar.

0

Powered by

logo
  • Adler stijltang (Budget): Deze krultang gebruikt keramische technologie om het haar te beschermen, is binnen 1 minuut gereed voor gebruik en heeft speciaal afgeronde uiteinden om verbranding te voorkomen.

0

Powered by

logo

Conclusie

De nieuwste technologieën in krul- en stijltangen hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in het behoud van de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Hoewel sommige van de meest geavanceerde functies nog steeds te vinden zijn in duurdere merken, is er ook een groeiend aanbod van betaalbare stylingtools die innovatie omarmen. Duur betekent niet beter. Het is essentieel om bij het kiezen van een krul- of stijltang rekening te houden met de gebruikte materialen, technologieën en extra functies, zodat je de beste optie kunt vinden die past bij jouw haartype en budget. Bakker: “Verder blijft een goede verzorging van buiten én binnenuit erg belangrijk. Gezond eten, haarvitamines, vochtinbrengende maskers en shampoos kunnen je haar echt een bost geven.” 


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten