Welke extra's kan een kinderwagen hebben?

© PXimport

Welke extra's kan een kinderwagen hebben?

Uitzetlijst

Geplaatst: 10 december 2019 - 18:32

Aangepast: 19 september 2022 - 12:40

Remmelt Mastebroek

Een kinderwagen of buggy is een van de belangrijkste producten die je nodig hebt als je een kleintje verwacht. Vergelijk deze goed, want ze zijn er in alle soorten, maten, prijzen en vormen. Bedenk ook hoe en waar je vooral met de kinderwagen of buggy naartoe gaat en zoek naar bijbehorende opties. Reis je bijvoorbeeld vaak met het openbaar vervoer, dan heb je een lichte wagen nodig waarvan je de duwbeugel kleiner kunt maken. Maar er zijn nog veel meer functies die je kunt tegenkomen op je kinderwagen, combiwagen of buggy. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Verstelbare ruggensteun

Met een verstelbare ruggensteun zorg je ervoor dat je kindje zo comfortabel mogelijk zit of ligt. Veel wagens hebben 3 of meer verstelbare standen. Je ziet aan de grootte van je ukkie welke stand het beste bij hem past. Bovendien hebben de meeste wagens ook een slaapstand, waarbij je de ruggensteun naar achteren verstelt. Zo kan je kind nog even lekker slapen!

Verstelbare voetensteun

De naam zegt het al: de voetensteun is aanpasbaar op de grootte en voeten van je kind. Voor kleine kinderen plaats je de voetensteun wat hoger, zodat hun beentjes niet ‘bungelen’ over het zitvlak. Als je kindje groeit, dan plaats je de voetensteun wat omlaag. Zo zit hij niet met zijn knietjes in zijn nek of schraapt hij niet met zijn voetjes over de grond.

© PXimport

Omkeerbare duwbeugel

Een van de luxere functies is een omkeerbare duwbeugel. Wagens die hiervan zijn voorzien, zorgen ervoor dat jouw kleintje goed om zich heen kan kijken. Wil je veel interactie met jouw kind, dan zorg je ervoor dat hij met zijn gezicht naar jou toe zit. Wil hij veel van de wereld zien, dan keer je de duwbeugel om. Een duwbeugel kun je ook vaak in hoogte verstellen. Verschillen jij en je partner bijvoorbeeld van grootte, dan passen jullie de duwbeugel ergonomisch aan naar jullie eigen lengte.

Parasol

© PXimport

Onmisbaar als het zonnetje schijnt is een parasol. Zo bescherm je jouw kleintje tegen verbranding en het knijpen met zijn oogjes. Ben je op zoek naar een specifieke parasol? Kinderwagens hebben vaak een ‘eigen’ uitgave in een bijpassende kleur of patroon. Is er geen kinderwagen parasol die hoort bij jouw wagen? Oriënteer je dan goed, je vindt ze in alle soorten, vormen en maten. Ook kun je kiezen voor een universele parasol. Kinderwagens die je hiermee uitrust, zijn dan altijd voorzien van een parasol die past bij welk model, patroon of kleur van de kinderwagen dan ook.

Voetenzak

Had je ook al gedacht aan de functie van een voetenzak? Kinderwagens zijn hier vaak standaard mee uitgerust. Een voetenzak houden de voetjes van jouw kleine meid of jongen lekker warm als het koud is. Net als parasols vind je voetenzakken ook los in alle soorten, maten en kleuren. Vaak heeft een kinderwagen- of buggyvoetenzak ook de functie van slaapzak zodat je kindje helemaal warm ligt.

Regenhoes

Je kindje houd je droog met een regenhoes. Kinderwagens zijn hier vaak niet standaard van voorzien. In babywinkels vind je deze los en bijpassend voor vele buggy- en kinderwagenmerken. Deze verschillen dan ook in maat. Wil je hier niet naar op zoek, kies dan voor een universele regenhoes. Kinderwagens die je hiervan voorziet, zorgen ervoor dat je kindje fijn geniet van een wandeling. Een regenhoes beschermt immers tegen regen én wind.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000