Overstappen van kinderwagen naar wandelwagen of buggy

© PXimport

Overstappen van kinderwagen naar wandelwagen of buggy

Geplaatst: 10 december 2019 - 18:32

Aangepast: 19 september 2022 - 12:40

Remmelt Mastebroek

“Wanneer kan de baby in de wandelwagen?” is een veelgehoorde vraag van kersverse mama’s. Je kindje wordt immers steeds groter, dus met een aantal maanden past hij niet meer in de kinderwagen. Een baby die net geboren is plaats je altijd in een liggende houding, omdat de ruggenwervel dan nog niet volgroeid is. Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy. Tussen wandelwagen en buggy zit echter wel verschil. “Wanneer kan de baby in de buggy dan?” vraag je je misschien af. Dit hangt vooral af van welk soort buggy je kiest. Wij zetten tips en overstap-redenen op een rij.

Het verschil tussen een wandelwagen en een buggy

Een wandelwagen is een wagen met zitje en is bedoeld voor kindjes die al kunnen zitten. Door een groot zitoppervlak en de goede vering zit een wandelwagen comfortabel en gaat lang mee. Bovendien heeft een wandelwagen verstelbare standen, zodat je kleintje ook nog kan liggen als hij daar behoefte aan heeft. Een wandelwagen kun je inklappen, maar dit gaat vaak wat lastiger dan bij een buggy.

In tegenstelling tot wandelwagens zijn buggy’s licht en vouw je deze eenvoudig op. Een buggy die niet helemaal plat kan of geen stevige achtergrond heeft, is alleen geschikt voor wat oudere kinderen. Maar er zijn ook buggy’s waar je je kind al veilig in vervoert als ze net kunnen zitten. Kijk dus hoe goed jouw kindje goed kan zitten en of hij groot genoeg is voor de buggy van jouw keuze.

Redenen om de kinderwagen om te ruilen voor een wandelwagen of buggy

Je kind pas niet meer in de wagenbak

Soms zie je dat je kindje met 6 maanden al met zijn voeten de onderkant en met zijn hoofd de bovenkant van randen van de wagenbak raakt. Zie je dit gebeuren, stap dan over naar een wandelwagen. Bouw je combiwagen om of koop een nieuwe wandelwagen als je hiervoor alleen een kinderwagen met reiswieg had.

Je baby gaat zitten

Kan je baby goed zitten? Maak dan zeker de overstap naar een wandelwagen of buggy. “Maar wanneer gaat een baby zitten?” is een veelgehoorde vraag van papa’s en mama’s. Dit verschilt per kind, maar het is meestal tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer baby’s zitten in de kinderwagen, moeten ze wel hun hoofdje goed omhoog kunnen houden en de ruggenwervel moet volgroeid zijn.

Van alles willen zien

Er zijn veel aanleidingen, maar eigenlijk merk je vanzelf of je kindje toe is aan de wandelwagen. Zo wil hij bijvoorbeeld niet meer liggen en trekt hij zich vooral op om meer te kunnen zien. Kan je baby nog niet goed zitten, maar heb je wel het gevoel dat hij meer wil kunnen zien, probeer de wandelwagen dan gewoon uit. Zet hem wel op de stand waarin je kind het meest achterover leunt. En als je merkt dat dit toch niet werkt, dan gebruik je gewoon nog even de reiswieg.

Toe aan een nieuwe? Bekijk alle kinderwagens op Kieskeurig.nl

Bekijk nu!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000