Zuinige Nederlander gebruikt steeds minder mobiel internet

© PXimport

Zuinige Nederlander gebruikt steeds minder mobiel internet

Geplaatst: 14 augustus 2013 - 06:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Redactie

Waar de meeste Europese landen een stijging zien in de hoeveelheid mobiel internet dat door mensen de bevolking wordt verbruikt, gaat Nederland tegen deze trend in. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat Nederlanders bang zijn voor hoge kosten, en dus de hand op de knip houden.

Terwijl de meeste Europeanen zich steeds minder zorgen maken over de kosten van internet op de mobiel, doen Nederlanders dat juist meer en beperken ze daarom hun mobiele surfgedrag. Dat blijkt uit een nieuwe Europabrede enquête (pdf) naar telecomgedrag in opdracht van de Europese Commissie.

Meer databundels...

Niet verrassend is dat steeds meer Europeanen (en ook Nederlanders) gebruikmaken van mobiel internet. Bijna de helft (49%) van de Europese bezitters van een mobiele telefoon heeft ook een databundel, een stijging van 14 procent in vergelijking met 2011. Nederland zit boven het gemiddelde, hier heeft 57 procent van de mobiele telefoonbezitters ook mobiel internet, een stijging van 15 procent met twee jaar geleden. Zweden leidt qua mobiel internet, met 71 procent van de mobiele gebruikers.

...maar ook meer tariefzorgen

Eind 2011 beperkten naar eigen zeggen 29 procent van de Nederlandse gebruikers van mobiel internet het surfen over 3G vanwege kosten, nu is dat percentage gestegen naar 34 procent. Deze opmerkelijke stijging is tegen de trend in, de meeste Europeanen maken zich steeds minder zorgen over de kosten van mobiel internet, over heel Europa een afname van 9 procent van bezorgde mobiele surfers.

Naast Nederland kent alleen Portugal dezelfde tegendraadse stijging van 5 procent van bezorgde mobiele internetgebruikers die het internetten beperken vanwege kosten.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000