Zo stel je de donkere modus van Gmail in

© PXimport

Zo stel je de donkere modus van Gmail in

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 november 2019 - 11:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Veel apps en browsers hebben een donkere modus en dat is fijn als je nog tot laat achter je telefoon of laptop zit. Ook bij Gmail kun je nu de donkere modus inschakelen. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Het is inmiddels alweer enkele maanden geleden dat iOS 13 en Android 10 uitkwamen. Sindsdien is de donkere modus niet meer weg te denken. Hoewel de modus enorm populair is op beide besturingssystemen, moesten Gmail-gebruikers het lange tijd zonder doen. Door een nieuwe update kun je nu eindelijk het kleurenschema binnen het mailprogramma aanpassen.

De donkere modus voor Gmail is beschikbaar voor zowel de desktopversie als de mobiele versie van het mailprogramma en er zijn genoeg redenen om deze eens te gebruiken. Volgens Google zou uit eigen onderzoek blijken dat donkere pixels minder energie verbruiken dan de witte, hetgeen zou betekenen dat je batterijduur van je apparaat kunt besparen door de donkere modus aan te zetten.

Bovendien zijn de donkere kleuren beter voor je ogen. En niet te vergeten: het ziet er gewoon mooi uit. De extra tijd die Google heeft besteed aan het optimaliseren van de donkere modus heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

Zo activeer je de donkere modus op je desktop

Gebruik je Gmail op je pc of laptop, surf dan naar Gmail.com en klik op het tandwieltje, dat je rechtsboven, net onder je profielfoto, vindt. Daartussen staat het kopje Thema’s. Klik erop en scrol wat naar beneden. Daar vind je naast het standaardthema de donkere modus (zwart).

© PXimport

Zo activeer je de donkere modus in Android

Controleer in de Google Play Store of je de laatste versie van Gmail hebt. Als je het donkere thema binnen Android 10 standaard al aan hebt staan, dan zou de Gmail-app direct moeten overschakelen op de donkere modus. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je linksboven op het menu-icoontje drukken en naar beneden scrollen naar Instellingen en vervolgens naar Algemene Instellingen gaan. Hier kun je het thema instellen.

Gebruik je Android Pie of een eerdere versie van het besturingssysteem, dan gaat dit helaas niet werken. Je kunt de donkere modus dan alleen gebruiken als je op je mobiele apparaat naar de Gmail.com-website gaat.

Donkere modus in iOS

De donkere modus in de iOS-versie van de Gmail-app laat helaas op zich wachten. Het is nog niet bekend wanneer we de donkere versie kunnen verwachten, maar als deze wordt uitgerold dan zou de modus automatisch ingeschakeld moeten staan. Eventueel kun je de thema’s dan wijzigen via het hamburgermenu in Gmail, bij de optie Instellingen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000