YouTube-clips downloaden met YouScrobble

YouScrobble is een mix van YouTube en Last.fm. U kunt via YouScrobble clips in een ‘embedded’ speler beluisteren en afspeellijsten creëren. De dienst stelt gelijkaardige artiesten voor en laat zelfs toe om YouTube-fragmenten te downloaden in mp3-formaat.

Wanneer u een artiestennaam invoert schotelt YouScrobble u een waslijst nummers voor, gerangschikt op populariteit. U kunt songs aan een Quicklist toevoegen en afspelen. Extra informatie opvragen over de groep of lyrics opvragen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Bovendien stelt YouScrobble u – zoals de meeste smartradio’s – vergelijkbare artiesten voor. Daarnaast is het ook mogelijk om dagelijks vijf YouTube-fragmenten volledig gratis te downloaden in mp3-formaat. De omzetting van het YouTube-filmpje naar een mp3-bestand gebeurt aan de hand van een Java-applet dat u eenmalig moet downloaden. Wie meer nummers wil downloaden op een dag, kan een krediet van 100 tracks aanschaffen voor 4,99 dollar. Niet echt helemaal legaal, denken wij. Let wel, heel wat videoclips zijn knipsels uit liveconcerten, met een slechte kwaliteit als gevolg. YouScrobble is leuk om even te proberen, maar een echte blijver wordt het wellicht niet.

© PXimport

Terwijl u een clip bekijkt kunt u een Quicklist samenstellen, extra info opvragen of meebrullen aan de hand van de lyrics.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000