© PXimport

WhatsApp krijgt belfunctie

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 februari 2014 - 17:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Vanaf deze lente kan er ook gebeld worden met WhatsApp. De populaire chatapplicatie voegt VoIP in het tweede kwartaal van dit jaar toe.

Nog geen week na de miljardenovername door Facebook doet WhatsApp een grote strategische zet. De mobiele messenger, gekenmerkt door zijn simpele uiterlijk en functionaliteit, krijgt nog dit jaar een rechtstreekse belfunctie.

Dat maakt CEO Jan Koum bekend op de eerste dag van de Mobile World Congress in Barcelona. De spraakfunctie komt allereerst naar Android en iOS, later volgen ook Windows Phone en BlackBerry 10-toestellen, aldus persbureau Reuters.

WhatsApp heeft op dit moment 465 miljoen gebruikers. Zij konden elkaar al bellen via het contactmenu binnen WhatsApp, maar daarbij wordt geen gebruik gemaakt van VoIP.

Een nieuwe start voor VoIP?

WhatsApp wordt daarmee een rechtstreekse concurrent van Google Hangouts, BlackBerry Messenger, Line en het Aziatische KakaoTalk, allemaal chatapplicaties met spraak. Maar ook het haperende Skype van Microsoft moet zich mogelijk zorgen gaan maken. En wat te denken van regulier bellen via mobiele providers? Hoewel er geen informatie wordt gegeven over prijzen, zou het vreemd zijn wanneer er kosten zijn verbonden aan bellen via WhatsApp.

Koum maakte ook direct een samenwerking bekend met KPN-dochter E-Plus. Samen zullen de twee bedrijven een mobiele dienst in Duitsland starten.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000