Videoland biedt mogelijkheid tot opslaan films en tv-series

Videoland gaat haar streamingdienst uitbreiden met de mogelijkheid om tv-series en films offline te kijken.

Vanaf het einde van dit jaar wordt het opslaan van films en tv-series als eerste mogelijk voor alle kinderfilms en kinderseries. Voor het downloaden en offline bekijken van gedownloade video's is geen limiet, gebruikers kunnen dit onbeperkt doen. 

Vanaf 2017 wordt de 'download and keep'-functionaliteit uitgerold voor de gehele Videoland-catalogus. Videoland is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse streamingdienst die de mogelijkheid tot het opslaan van video's aanbiedt.

Lees ook: 5 manieren om het Amerikaanse Netflix-aanboed te kijken

Het downloaden van series en films is alleen mogelijk met de app voor smartphones en tablets en onder Android of iOS. De video's zijn verder ook gekoppeld aan het apparaat zelf, waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een op een tablet gedownloade film te kopiëren naar een pc.

Netflix

Ook Netflix heeft eerder dit jaar bekend gemaakt dat het eind 2016 mogelijk wordt om content op het apparaat op te slaan en vervolgens af te spelen is, zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is. Om deze functionaliteit succelvol te kunnen implementeren is ook toestemming nodig van de uitgevers van films en tv-series. Dat geldt niet voor de series van Netflix zelf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000